Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia 4:2016

2016-03-22 14:43

I Mariestad bestämde sig några av damerna i golfklubben för att återigen få fart på damkommittén vilket blev ett uppskattat beslut. Boden BK ordnar aktiviteter för nyanlända. Läs om dessa och några av alla andra föreningsaktiviteter, och initiativ från runt om i landet.
  • Skapad: 22 MAR 2016 14:43
Mångfald

Sveriges Radio Boden: Peter Gitselov kom till Sverige 1992, något som han idag har nytta av i arbetet som projektledare för ”Boden för alla”. Bodens BK har idag ett 60-tal nyanlända ungdomar i verksamheten och alla som vill får vara med. Mål är att locka fler tjejer och även att få med de nyanländas föräldrar.

Läs mer här

 

Mariestadstidningen: Återupplivad damkommitté i Mariestads golfklubb uppskattas. 250 aktiva damer i klubben har nu fått en egen kommitté. Många idéer och stort engagemang ska bidra till fler aktiviteter och fokus på damgolf.

Läs mer här

 

SVT Västernorrland: Kommunerna i Västernorrland satsar på tydlighet och att ge en person i varje kommun ansvar att fungera som en länk mellan flyktingboenden och föreningar.

– Vi känner att vi tillsammans med Västernorrlands idrottsförbund ska möta upp behovet, säger Niklas Westlund, på kultur- och fritidsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun.

Läs mer här

 

GT Göteborg: GT åkte till nordvästra USA och staden Eugene som snuvade Göteborg på VM 2021. Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna konstaterar att kandidatur och beslut i sin snällaste tolkning handlar om grova etiska övertramp och fullständigt oacceptabel brist på transparens. I värsta fall om mutor.

Läs mer här

 

SR P4 Blekinge: Just nu jobbar Blekinge idrottsförbund för att schemalagda träningspass ska bli en naturlig del av SFI.Förslaget har testats i ett pilotprojekt där ett tjugotal nyanlända som läser Svenska för invandrare deltog. Utöver sina vanliga studier fick de vara med på regelbundna idrottslektioner under tio veckors tid.Mohamad Farhat var tolk åt deltagarna. Han menar att projektet var mycket uppskattat och tror att idrotten är viktig för att öka integrationen.

Läs mer här

 

Stockholms idrottsförbund om utbildning som lanseras tillsammans med RFSL.

– Vi ser denna utbildning som ytterligare ett steg mot en mer inkluderande idrottsmiljö, där alla kan känna sig välkomna och trivas. All idrottsverksamhet ska bedrivas utifrån Idrottens värdegrund, och där är hbtq en viktig del. För oss är det också viktigt att anpassa utbildningarna efter föreningarnas behov, vilket vi har gjort i detta samarbete, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på Stockholmsidrotten.

Läs mer här

 

För mer information kontakta

Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 79, 070-564 52 16

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss