Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Norden enade i arbete mot doping

2016-09-26 11:28

Under den gångna helgen samlades representanter från samtliga nordiska länders idrottsorganisationer i Helsingfors under det så kallade Nordiska mötet. Ett direkt resultat av mötet var ett gemensamt uttalande med anledning av de senaste månadernas diskussioner kring internationellt antidopingarbete.
  • Uppdaterad: 2016-11-18 17:38

Nordiska mötet är ett årligt återkommande tillfälle för ordföranden och chefstjänstemän att utbyta erfarenheter kring aktuella idrottspolitiska frågor. Under helgens möte i Helsingfors var en av punkterna antidopingarbete och diskussioner kring det som pågått under de senaste månaderna.

Samtalen resulterade i att de nordiska länderna ställde sig bakom detta uttalande:

”Vi, de nordiska idrottsorganisationerna, åtar oss att arbeta tillsammans mot doping inom idrotten. Vi anser att WADA:s (World Anti-Doping Agency) position måste stärkas genom en gemensam ansträngning av självstyrande idrottsorganisationer, länders antidopingorganisationer (NADO:s-  National Anti-Doping Organisations) och regeringar för att säkerställa effektivt arbete mot doping, och vi erbjuder vårt stöd i detta arbete.

Både självständigt och gemensamt ska vi arbeta för att stärka kvinnors ställning i beslutsfattande positioner inom idrotten, nationellt och internationellt.”

– Det internationella antidopingarbetet har gått på flera minor den senaste tiden och det krävs att idrotten tar gemensamt krafttag för att fuskare inte ska komma undan, vare sig det handlar om enskilda individer eller fusk i mer organiserad form. Det är därför extra glädjande att vi i Norden står enade i vårt förtroende för WADA som organisation. säger Björn Eriksson. Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-626 46 06

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss