Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Dags för verkstad - stärk civilsamhället

2017-02-28 07:13

För ett år sedan, den sista februari 2016, överlämnades utredningen Palett för ett stärkt civilsamhälle med en mängd förslag till regeringen och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Trots att frågorna vi och utredningen lyfter är viktiga, har ännu inget hänt.
  • Uppdaterad: 2017-02-28 07:35

Under en längre tid har allt fler myndigheter börjat se på ideella föreningars verksamhet som ett slags privat näringsverksamhet. Man försvårar för oss att göra det vi är bäst på – samla människor för en gemensam idé.

I dag skriver Riksidrottsförbundet tillsammans med Forum – idéburna organisationer med social inriktning, Scouterna, Hela Sverige ska leva, Ideell kulturallians, Svenskt friluftsliv och Sverok en uppmaning till Stefan Löfven och Alice Bah Kuhnke att göra verklighet av förslag som underlättar och stöttar civilsamhällesorganisationer. 

Förslagen har tagits fram i den utredning som nämns ovan, Palett för ett stärkt civilsamhälle, och som överlämnades till regeringen för ett år sedan. 

Det är dags för Stefan Löfven och Alice Bah Kuhnke att kavla upp ärmarna och börja jobba.

Dagens samhälle kan du läsa hela debattartikeln

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna 
070-626 46 06

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss