Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrottens arbete för nyanländas inkludering

2016-10-17 15:33

Föreningsengagemang leder till ökad delaktighet i samhället, bättre hälsa och livskvalitet. Med ökad kunskap och i samarbete med fler blir idrotten ännu bättre. I februari nästa år arrangeras en nationell konferens om nyanländas inkludering tillsammans med flera andra organisationer och med besök av bland andra Folkhälso-, sjukvårds- och idrotts­minister Gabriel Wikström.
  • Skapad: 17 OKT 2016 15:33
Ungdomsidrott

Den 14 och 15 februari 2017 arrangeras den nationella konferensen Idrott och mångfald i Karlstad och huvudtemat är nyanländas inkludering. 

Fler människor än någonsin är på flykt undan våld och förföljelse i världen. Vårt samhälle står inför både stora möjligheter och utmaningar. Föreningsengagemang leder till ökad delaktighet i samhället, bättre hälsa och livskvalitet och idrotten spelar därför en viktig roll i att bidra till nyanländas inkludering. Men vi kan bli ännu bättre.

Konferensen vänder sig till kommuner, förtroendevalda eller tjänstemän inom idrotten, till den som forskar, undervisar eller studerar inom idrottsområdet eller till dig som är aktiv eller ledare inom idrottsrörelsen. Här får du möjlighet att lyssna till och träffa idrottsministern, myndigheter, forskare, kommuner och idrottsföreningar. Konferensen syftar till att öka kunskapen om mångfaldsfrågor inom idrottsrörelsen.

Tillsammans gör vi idrotten ännu bättre.

Idrott och mångfald arrangeras av Karlstads kommun, Karlstads universitet, Värmlands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Riksidrottsförbundet och Region Värmland.

Mer information om Idrott och mångfald

Här kan du anmäla deltagande 

 

För mer information kontakta
Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbudnet och SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 90 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss