Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrottens kraft för inkludering får extra resurser

2016-09-19 08:24

Idrotten får utökat stöd med 34 miljoner kronor för att stärka arbetet med etablering av nyanlända och motverka segregation.
  • Skapad: 19 SEP 2016 08:24
Idrottens finansiering

Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds och idrottsminister, presenterade i dag en del av regeringens satsningar på idrotten för 2016 och 2017. 14 miljoner kronor extra i budgeten för 2017 för intensifierat arbete i särskilt utsatta områden, en satsning som regeringen vill ska fortgå till 2025 och syftar till att skapa varaktig idrottsverksamhet genom ledarutbildning och föreningskunskap.

– Det är utsatta områden där idrottsföreningar på många platser har verksamhet och våra idrottsdistrikt redan gör stora insatser. Ett ökat stöd både underlättar och gör det möjligt att vidareutveckla det arbetet. Det kommer att gå hand i hand men den storstadssatsning vi själva startar nu i höst. Jag välkomnar att regeringen inser vikten av nära och långsiktig samverkan mellan det offentliga, idrottsrörelsen och övrigt föreningsliv som en nyckel till att kunna bryta segregationen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. 

Dessutom tilldelas idrottsrörelsen 20 miljoner kronor i höständringsbudgeten för 2016 för arbetet med etablering för asylsökande och nyanlända.

– Det är ett positivt besked vi fått i dag och ser fram emot att se regeringens hela budgetförslag i morgon, säger Björn Eriksson.

Text från TT som publicerats på flertalet mediewebbsidor

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-626 06 46

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss