Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia 8: 2016

2016-10-03 09:32

Hot om minskat stöd till utbildning av ideella ledare i Jönköping, fritidspedagog i Boden lockar till kul fysisk aktivitet, i Eskilstuna får nyanlända killar och tjejer hjälp med simträning och i Söderhamn jobbar arbetslösa ungdomar tillsammans med nyanlända med att röja inför SM-veckan. Läs dessa nyheter från lokalmedia och några av alla andra föreningsaktiviteter och initiativ från runt om i landet.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2016 16:31
Ungdomsidrott

Jönköpingsposten
På debattplats i Jönköpingsposten skriver Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Roger Ödebrink ordförande SISU Idrottsutbildarna Småland om hotad sänkning av stöd till ideella ledare. Möjligheten för utbildning av alla ideella idrottsledare i Jönköpings kommun riskerar att försämras markant. Jönköpings kommun hotar att kraftigt skära i bidragen till SISU Idrottsutbildarna Småland. Kultur- och fritidsnämndens förslag innebär en sänkning på närmare 20 procent inför 2017.

Läs hela debattartiklen i Jönköpingsposten

 

Sveriges radio P4 Norrbotten
Pulshöjande lek ska höja elevernas inlärnignsförmåga. Det hoppas personalen på Prästholmsskolan i Boden uppnå genom att öka de schemalagda fysiska aktiviteterna i skolan.
– Jag försöker hitta aktiviteter som barnen tycker är roliga. Är det lustfyllt får man också med sig många elever, säger Lotta Styvén, fritidspedagog på skolan.

 Lyssna på hela inslaget i P4 Norrbotten

 

Hela Hälsingland
Det är mycket som ska bli klart längs skidspåren inför SM-veckan 2017 i Söderhamn. Så pass mycket att kommunen och SM-organisationen tillsammans med arbetsförmedlingen startat upp ett integrationsprojekt för att iordningställa de kommande SM-banorna.
– Ja, det är ju SM-vecka på skidor i vinter. Det ska bli extra kul med SM nu när man varit med och jobbat med förberedelserna, förklarar 21-årige Biniam Kehese, som kom till Sverige för två år sedan från Eritrea.

Läs hela artikeln i hela Hälsingland

 

Norrköpings tidning
Omkring 100 000 personer besökte SM-veckan i Norrköping mellan den 6 och 13 juli och arrangemanget har nu visat sig vara en riktig vinstaffär för kommunen. Den turistekonomiska omsättningen beräknas ha landat på cirka 61 miljoner kronor.
– Det var en succé på alla sätt och vis, både ekonomiskt och i "mjuka värden". Det blev en folkfest för alla och definitivt klirr i kassan när det gäller konsumtion i staden, säger projektledaren Johan Bergerfalk på Upplev Norrköping, som tror att SM-veckan i Norrköping kan ha varit den bästa någonsin.

Läs hela artiklen om SM-veckan i Norrköping

 

Sveriges radio P4 Sörmland
Sarab Altaie, 21 år från Irak, lär barn simma i Strängnäs för att de ska få chansen att få godkänt i ämnet idrott. Hon arbetar i ett integrationsprojekt i Strängnäs där elever får hjälp med extra simundervisning på skoltid.
– Vi tjejer från olika andra länder, jag vet själv, får inte lära sig simma i hemländerna. Men när vi kommer till Sverige är det krav på att man måste simma. Så det blir kulturkrock. Men det finns alltid lösningar. Sen förstår föräldrarna efter ett tag att det är viktigt att man lär sig simma, säger Sarab Altaie.

Lyssna på hela inslaget i SR P4 Sörmland

 

Örnsköldsvik, webben 7
Vill du testa olika idrotter som tonåring? Allidrott Örsnköldsvik är ett projekt som vill ge människor som är femton år eller äldre ett smörgåsbord av idrotter och rörelseaktiviteter, de vill ge människor möjlighet att upptäcka och prova på olika idrotter under organiserade former i förhoppning att de ska hitta en idrott de vill fortsätta med.  Idrottsföreningar, kommun och Västernorrlands Idrottsförbund samverkar kring projektet.

Läs mer om projektet

 

Sveriges radio P4 Sörmland
Ahmad är 16 år och saknar sin mamma, pappa och fyra yngre syskon. Tryggheten med familjen är nu utbytt mot den han upplever på brottningsmattan. Ahmad flydde från Afghanistan till Sverige för tio månader sedan och bor nu på HVB-hemmet Mälarvik, ett stödboende utanför Eskilstuna.
– Jag tycker mycket om att träna, säger Ahmad som inte har tränat brottning innan han kom till Sverige.
Tommy Dagarsson är ordförande och ledare i IF Verdandis brottningsklubb och dessutom god man åt Ahmad. Han berättar om fördelarna med träningen.
– Killarna får självkänsla, är duktiga i skolan och tacksamma, berättar Tommy som ofta skjutsar hem Ahmad när bussarna inte går till Mälarvik.

Lyssna på hela inslaget i P4 Sörmland

 

För mer information kontakta

Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 79, 070-564 52 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss