Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia 9: 2016

2016-11-29 11:17

Skidspår för alla i Vilsta, Eskilstuna, möjlighet att låna idrottsutrustning i Angered och innebandy och integration i Tierp. Läs dessa nyheter från lokalmedia och några av alla andra föreningsaktiviteter och initiativ från runt om i landet.
  • Skapad: 29 NOV 2016 11:17
Ungdomsidrott

SVT Blekinge
Henrik Lövgren och Olof Ljungberg får landstinget i Blekinges hållbarhetspris för sitt integrationsprojekt "Hälsa för alla". De får priset för sitt starka engagemang och kreativa arbete med  "Hälsa för alla", som är ett samarbete mellan Blekinge idrottsförbund och Blekinge integrations- och utbildningscenter.  Henrik Lövgren undervisar i samhällsorienterade ämnen och språk för Blekinge integrations- och utbildningscenter, medan Olof Ljungberg är integrationskoordinator för Blekinge idrottsförbund.

– Det vi vill nu är att det blir en fortsättning och införlivas i den ordinarie verksamheten. Vi skulle gärna se att det blir en del av hela vuxenutbildningen, säger Olof Ljungberg.

Läs och se hela inslaget i SVT Blekinge här


DN om innebandy och integration i Tierp 
– Som jag känner till finns det inte så mycket aktiviteter på asylboendet där de bor. Här får de möjlighet att springa, röra på sig, träffa kompisar och skratta. Det är så vi vill att innebandy ska vara. Men sedan kan det vara svårt. Många av de här barnen hade aldrig sett innebandy innan de kom till Sverige, säger Helen Pellonpää som är ordförande i Tierps IBK och en av de drivande i det humanitära arbetet.

Projektet hand i hand startade i våras och det var på en fråga från Rädda Barnen till Tierp IBK som det hela startade. Klubbens goda arbete finns också dokumenterat i en film som Rädda Barnen gjort.

– Det vi gör känns jätteviktigt och står helt i linje med den värdegrund föreningen står för, säger Helen Pellonpää.

Läs hela artikeln på dn.se 

 

Gefle Dagblad
Den sista tiden har många nyanlända ungdomar hittat till Chontong Taekwondoklubb i Gävle. Gefle Dagblad skriver om ungdomarnas egna mål och drömmar. 
Hussein Rahimi: 
"Jag kom till Sverige för snart sex år sedan och började träna direkt. Nu jobbar jag som undersköterska och pluggar samtidigt på komvux för att kunna fortsätta på högskolan. Sjuksköterska är det första steget sedan vill jag bli läkare. Min pappa sa alltid att det var ett bra jobb. Jag har inte träffat honom på sex år, det är jobbigt och känns tomt. Här på träningarna får jag hjälpa andra och det känns bättre i hjärtat. Jag tränar också volleyboll. Det vore en dröm att kunna resa tillbaka men det går inte med mitt pass och det är mycket farligt."

Läs hela artikeln på gd.se 

 

SVT Väst 
Nu går det att gratis låna sportutrustning i Angered för den som vill prova en aktivitet. Fritidsbanken i samarbete med Riksidrottsförbundet vill göra idrotten mer tillgänglig för alla och hjälpa nyfikna att prova nya sporter. 

– Kostnadsfrågan inom idrotten är ett bekymmer. Då är det bra att på det här viset kunna få möjligheten att låna utrustning, kanske framförallt i ett tidigt skede, när man inte vet vad man vill hålla på med, utan vill testa sig fram, säger Peter Mattsson, idrottschef Riksidrottsförbundet.

Se hela inslaget på svt.se

 

Hallandsposten 
Sedan 2007 saknar SISU Idrottsutbildarna ett generellt stöd för folkbildningsverksamhet i Halmstad. Ett stöd som andra studieförbund med all rätt får. Riksdagen beslutade 2015 om en förordning för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna att fördela statsbidrag till lokal bildningsverksamhet i likhet och jämställt med Folkbildningsrådet. Den negativa särbehandlingen i Halmstads kommun av en så viktig folkbildningskraft som SISU Idrottsutbildarna utgör är oroande och helt orimlig.

Så här inleder Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Halland sin debattartikel i hallandsposten. 

Läs hela debattartikeln i hallandsposten.se

 

Eskilstunakuriren
Bättre folkhälsa och en förstärkning av Eskilstuna som idrottsstad - det är målet med nytt skidspår i Vilsta.

– Ambitionen är att ha en skidanläggning där det är gratis för barn och ungdomar att nyttja både längdspår och skidbacke samt att det även ska finnas utrustning att låna. Vi tror inte det finns i någon kommun idag. Det bidrar till integration och ger fler möjlighet att ta del av vintersverige, säger Mattias Albers, avdelningschef för arenor och föreningsstöd Eskilstuna kommun.

Jörgen Hedberg, distriktsidrottschef Södermanlands idrottsförbund menar att nya grupper kommer ut på snö.

– Den organiserade vinteridrotten kan rekrytera barn och unga till sin verksamhet och kommer att få ett uppsving. Eskilstuna är en idrottsstad och det är samarbetet mellan kommunen och idrotten som har skapat förutsättningarna. Vilsta kommer att erbjuda något unikt, säger han.

Läs hela artikeln på ekuriren.se


Ystads allehanda
Ystadstjejen Linn Carlsson har haft ett par tunga år i skolan. Hon har känt sig mobbad och haft svårt att hitta kompisar.Boxningen blev vändpunkten för henne. Sporten har gett henne vänner, självförtroende – och ett mästarbälte. För Linn är boxningen större än en enskild seger. Den har förändrat och förbättrat hela hennes tillvaro.

– Jag har blivit mobbad i skolan. Dels för mitt utseende men också för att jag tyckte så mycket om sport. Jag började träna boxning för att kunna försvara mig. Det har byggt upp mitt självförtroende, säger Linn Carlsson. 

Nu siktar 16-åringen på medalj i SM. 

Läs hela artikeln på ystadsallehanda.se

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss