Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Ny spellag äventyrar civilsamhällets finansiering

2016-06-27 13:58

Halvvägs in i spellicensutredningen börjar linjerna dras upp för en ny reglering. För civilsamhällets framtida finansiering är det avgörande att licenser inte införs på lotterimarknaden. Vi vill på ett konstruktivt sätt medverka till en hållbar lösning, skriver Stefan Bergh generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, tillsammans med en lång rad företrädare för civilsamhället.
  • Uppdaterad: 2016-06-27 14:19

Varje år går 1,6 miljarder kronor i överskott till ideell sektor från lotterier som Folkspel, Miljonlotteriet och Postkodlotteriet. Överskottet från lokala och regionala lotterier har underskattats i de uppskattningar som rapporteras till Lotteriinspektion enligt Handelshögskolans (HHS) utredning ”Folkrörelserna, staten och internetcasinon”. Samtidigt som den egna försäljningen av rikslotterier (till exempel Bingolotter) fått en allt större betydelse för de mindre lokala föreningarna.

Idrotten tillsammans med en rad företrädare för civilsamhället skriver idag i Dagens Samhälle om vikten av ett fortsatt starkt civilsamhälle. Det svenska civilsamhället gör och har gjort mycket för Sverige. Det behövs en spelreglering som är hållbar och gör Sverige starkare.

 

Läs hela debattartikeln här

För mer information kontakta

Stefan Bergh
Generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
08-699 60 30

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss