Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

RF tar avstånd från SHL:s samarbete med Nordic bet

2016-06-09 16:10

SHL har tecknat ett samarbetsavtal med det utländska spelbolaget Nordic bet som bland annat innebär att SHL låter Nordic bet göra reklam i mittcirkeln på samtliga SHL:s arenor.
  • Uppdaterad: 2016-06-09 16:24

- Det är enligt svensk lag förbjudet att göra reklam för spelbolag som inte har tillstånd att verka i Sverige, vilket Nordic bet inte har. Lagen är tandlös, men likväl ska lagen följas. Därför tar RF avstånd från SHL:s samarbete med Nordic bet, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.

Den svenska spelregleringen håller på att ses över i en statlig utredning som ska vara klar den 31 mars 2017.

- Jag är mycket förvånad över att detta kommer nu. Vi har en tät dialog med idrottsförbunden, inte minst Svenska ishockeyförbundet med anledning av att regeringen gett utredaren Håkan Hallstedt i uppdrag att ta fram ett förslag på en modell som ska möjliggöra för utländska bolag att lagligt verka i Sverige, säger Björn Eriksson.

Ett område som är mycket viktig för idrottsrörelsen i den framtida spelregleringen är att den ska motverka matchfixing. I går lämnade Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet, Svenska Basketbollförbundet och Svenska Spel in förslag till utredningen som försvårar för matchfixing.

- Matchfixing är ett av de största hoten mot idrotten och måste motverkas på alla sätt som går. Studier visar att spel på enskilda moment i matcher och låga serier ökar riskerna för matchfixing. Dessvärre är Nordic bet ett av de bolag som inte erbjuder spel på idrottens förutsättningar genom att till exempel ha spel på division 5-fotboll. Därför utgår jag från att SHL har ställt krav på att Nordic bet inte ska erbjuda den typen av spel som en del av samarbetet, säger Björn Eriksson.

 För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-626 46 06

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss