Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

SISU Idrottsutbildarna får stöd för arbete med nyanlända

2016-11-24 14:47

SISU Idrottsutbildarna likställs med övriga studieförbund i regeringens satsning Svenska från dag ett. Satsningen ger stöd till studieförbund som arbetar med att stärka kunskaper i svenska språket, om samhället, främja deltagande i arbets- och samhällslivet för nyanlända.
  • Skapad: 24 NOV 2016 14:47
Integration

- Det är mycket glädjande att regeringen ser att SISU Idrottsutbildarna tillsammans med de andra studieförbunden kan vara en stark kraft för att snabbare lära nyanlända svenska, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Totalt 135 miljoner kronor satsas i Svenska från dag ett under 2017 och kommer att fördelas till de elva studieförbund, varav ett är SISU Idrottsutbildarna, och till folkhögskolor. Syftet är att asylsökande och personer som fått uppehållstillstånd, men fortfarande bor kvar på anläggningsboende, ska få möjlighet att läsa svenska och stärka sina kunskaper om det svenska samhället.

- Jag välkomnar att SISU Idrottsutbildarna nu också i likhet med övriga studieförbund får möjlighet att göra mer för att hjälpa de som flytt hit att lära sig svenska. Vi vet att tala bra svenska är en nyckel till att snabbare komma in samhället. Idrott är en mycket bra mötesplats för att på ett roligt sätt lära sig språket samtidigt som man har roligt och genom träningen mår bättre, säger Stefan Bergh.

SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie- och utbildningsorganisation och är organiserad nära föreningarna lokalt och regionalt. Med utbildning och folkbildning som metod stödjer SISU Idrottsutbildarna utvecklingen i drygt 8000 föreningar årligen.

 

Information om SISU Idrottsutbildarna

 

För mer information kontakta

Stefan Bergh
Generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
08-699 60 30

 

 

 

 

 

 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss