Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Våra idrottshjältar behöver hjälp till ett yrkesliv efter idrotten

2017-02-02 06:24

Idrotten tillsammans med staten, högskola och universitet måste gå samman i ett nytt handslag och säkerställa att Sveriges toppidrottare ges bästa förutsättningar att kombinera elitidrottssatsningen med förberedelser för yrkeslivet efter idrottskarriären. Det skriver Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, på SVT Opinion.
  • Uppdaterad: 2017-02-02 07:06

DEBATT: Just nu riktas idrottsfokus mot SM-veckan i Söderhamn där närmare 100 medaljer ska fördelas inom 20 idrotter. Det finns få saker som berör så många människor som när svenskar tävlar om medaljer. Det inte många tänker på är att idrottskarriären för elitidrottare också har ett slut. De allra flesta som under SM-veckan kämpar om medaljer behöver förbereda sig på en civil karriär efter elitidrotten. 

När möjligheten att kombinera elitsatsning med studier på gymnasienivå infördes under 70-talet, var bra gymnasiebetyg en bra grund för att få ett arbete. Idag kräver arbetsmarknaden mer än så. Därför måste vi erbjuda förutsättningar för elitidrottare att kombinera studier på högskola och universitet med sin elitidrott. 

 

Läs hela debattartikeln på SVT Opinion

 

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna 
070-626 46 06

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss