Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

​31 länder representerade vid internationellt idrottsmöte i Visby

2018-06-05 15:26

Sverige och Riksidrottsförbundet står värd för årsmöte för den internationella organisationen ENGSO, European Non-Governmental Sports-Organisation. den 8-10 juni i Visby. 71 deltagare, 34 kvinnor och 37 män, från 31 olika länder deltar.
  • Skapad: 05 JUN 2018 15:26

Riksidrottsförbundets Jenny Svender föreläser om resan mot en jämställd idrott i Sverige och Shamima Aktar berättar om flykten från Bangladesh och arbetet i dag med integration genom basketboll för nyanlända kvinnor på Gotland.

- I Riksidrottsförbundets internationella arbete är representation i internationella sammanhang en viktig del om vi ska kunna påverka och förflytta idrotten i riktning mot jämställdhet, allas lika värde med mera, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och ENGSO.

Under mötet lyfts jämställdhet och inkludering med fokus på hbtq- och integrationsperspektiv. Dessutom diskuteras EU:s idrottspolitik.

- Att vi kan berätta om vårt arbete i Sverige för jämställdhet och idrott och integration känns viktigt och i jämförelse med många andra länder i Europa har vi nog kommit avsevärt längre. Även om vi ändå har långt kvar kan vi förhoppningsvis inspirera och motivera andra, säger Stefan Bergh.

 

Fakta ENGSO: 
ENGSO är förkortning av European Non-Governmental Sport-Organisation, och en samlingsorganisation för icke vinstdrivande riksidrottsförbund och idrottsorganisationer i Europa. ENGSO är civilsamhällesaktör med fokus på idrottens sociala och politiska dimension. Idrottsorganisationer från 33 europeiska länder är medlemmar i ENGSO och Sverige är ett av dessa.

 

För mer information kontakta

Marie Denitton
Internationell handläggare Riksidrottsförbundet
This is a mailto link
08-699 62 08

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss