Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia

2017-07-20 10:21

Mari Stenqvist håller äldre i form i Småland, i Kista arrangeras idrott som prova på för alla och Göteborg skrivs om jämställdhetsfrågor och Pia Sundhage. Läs mer om dessa och några av alla andra artiklar om idrott, föreningsaktiviteter och initiativ som lyfts i lokalmedia runt om i landet.
  • Uppdaterad: 2018-08-27 10:10

Jönköpingsposten
Fysisk aktivitet och ökad trygghet är två viktiga åtgärder för att minska fallolyckor för äldre. Det visar en rapport från Socialstyrelsen som Jönköpoingsposten skriver om. Tidningen har också inervjuat Mari Stenqvist som är aktiv och leder träningsgrupper för äldre. 
–  Vi tränar kanske inte för att leva "i evighet", men vi tränar för att fylla de sista åren med goda ting såsom motion och glädje, säger Mari Stenqvist.

Hela intervjun med Mari Stenqvist kan du läsa här
Artikeln om Socialstyrelsens rapport kan du läsa här 

Stöd för idrott för äldre är en av idrottsrörelsens viktigaste frågor inför valet 2018. Läs mer om vad idrotten kan bidra med för att fler äldre ska må bättre här

 

Vi i Kista/Stockholmdirekt
Seuki internationella fotbollsturnering arrangerades den gångna helgen och förutom fotboll blir det möjligheter att testa friidrottsgrenar under dagarna. 
– Vi vill att Seuki 2017 ska bli en stor mötesplats och har stort stöd från Stockholms idrottsförbund, polisen etcetera, säger Abdiweli Maalin som arbetar i Seuki - Somaliska Europeiska Ungdom Kultur och Idrott. 
Tusentals barn, ungdomar och vuxna brukar delta eller vara med och heja under dagarna. 

Läs hela artikeln här

 

Helsingborgs dagblad 
Lisa Skeppstedt skriver krönika om att idrotten behöver anpassas bättre efter barnen och inte vara kopia på vuxenidrott. 
"Barnidrott ska inte se likadan ut som den professionella idrotten. Med det sagt inte menat att den ska vara fri från regler, för det måste självklart finnas. Men vad gör det om barn har med sig vattenflaskan in på tennisbanan och dricker mellan varje game. Och vad gör det om hela fotbollslaget spelar anfallare under en match. Det spelar ju ändå ingen roll vem som vinner, eller hur?" 

Läs hela texten här 

 

Lokaltidningen Stenungsund
Marie Börjesson och hennes kollega Tomas Hagelberg är båda konsulenter i SISU Idrottsutbildarna , idrottens eget studieförbund. De besöker regelbundet föreningslivet för att höra sig för vilka behov som finns. Ett önskemål har länge varit en föreningsvecka med utbildningar för ledare under kvällstid - nu har de ordnat det på Orust. 

Läs hela artikeln här

 

Norrköpingsmagazinet
UF företaget Locker room talk tog hem en andraplats i Europeiska mästerskapen i Ung företagsamhet i Bryssel. Fantastiskt initiativ som nu också samarbetar med Riksidrottsförbundet. 
– Det är lätt att prata om hur det snackas i omklädningsrummet men det blir obehagligt att höra hur det låter på riktigt, säger Rogerio Silva från Locker room talk UF som tillsammans med  Shanga Aziz vill få till ett justare snack i omklädningsrummen genom föreläsningar om jämställdhet för unga idrottande pojkar. 

Läs hela artiklen här

 

Göteborgs Posten
Krönika i Göteborgsposten av Eric Hilmersson om att det är dags för kvinna som tränare för herrlag i allsvenskan. "Att värva Pia Sundhage skulle innebär en enorm publicitet och därmed ökat intresse från både publik och sponsorer. Men framför allt skulle det innebära att man knyter till sig en av Sveriges mest erfarna och framgångsrika idrottsledare genom tiderna." 

Läs hela krönikan här

 

Norrländska socialdemokraten 
Rollerderby en växande sport där alla får plats. Under Sm-veckan i  Borås uppmärksammades sporten av NSD som skrev så här:
Feminismen handlar mycket om en positiv bild av kvinnokroppen. Oavsett vad du har för kroppsbyggnad kan du hitta en roll i ett lag.
– Det finns inget kroppsideal i derby. Alla får plats. Hela kroppsidealet är avskalat. Vi driver allting själv. Det är starka kvinnor och transpersoner som driver sporten i huvudsak, säger Krekula.

Läs hela artikeln här 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss