Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Ny idrottsminister och nytt departement

2019-01-21 13:03

Idag utsågs Amanda Lind (MP) till kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågor. Därmed får idrotten både ett nytt statsråd och ett nytt departement.
  • Skapad: 21 JAN 2019 13:03

- Det ska bli roligt och spännande att få arbeta med Amanda Lind. Jag är övertygad om att vi kommer att hitta många delar där vi kan hitta lösningar på utmaningar både för idrotten och samhället, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Det nyligen reviderade intressepolitiska programmet visar att idrotten spänner över nästan samtliga politikområden och departement.

- En av våra utmaningar är att kultur- och demokratiministern inte kan lösa alla våra gemensamma utmaningar själv eftersom våra frågor ofta har en hemvist hos andra statsråd. Till exempel finns nyckeln för att råda bot på bristen på anläggningar främst hos bostadsminister Per Bolund (MP) på finansdepartementet. Här ser jag fram emot gott samarbetet, säger Björn Eriksson.

Idrottsrörelsen är en av de största folkrörelserna med fler än tre miljoner medlemmar. Den svenska idrottsmodellen bygger på ett stort förtroende mellan staten och idrotten.

- Jag fortsätter gärna en nära dialog mellan Riksidrottsförbundet och Amanda Lind (MP) så att vi kan behålla det framgångsrika koncept som utmärker den svenska idrottsmodellen – stor självständighet i kombination med öppenhet och lyhördhet till de övergripande mål för statens stöd till idrotten, säger Björn Eriksson.

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss