Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

RF presenterar Idrottsrapporten 2018

2018-11-12 15:05

För första gången har RF tagit fram Idrottsrapporten. Den ger en fingervisning om hur idrottsrörelsen ligger till i sitt strategiarbete mot 2025. Här finns exempel på vad som händer i föreningar och på förbund, samt aktuella siffror framtagna för att följa utvecklingen mot 2025.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2018 15:05

2015 beslutade idrottsrörelsen gemensamt om nya mål och i fjol tillkom de utvecklingsresor som ska hjälpa oss nå dem. Det stora målet med resorna är att alla som vill ska kunna idrotta hela livet i föreningar med fokus på glädje och utveckling. Även om utmaningarna är många har engagemanget och förändringsviljan varit stor. Idrottsrörelsen har tagit sina första steg mot 2025. På vissa områden går det redan att skönja en positiv trend, men rörelsen har fortfarande ett stort och viktigt arbete framför sig.

Idrottsrapporten 2018 lyfter aktuell forskning, inspirerande människor, idrottsföreningar och förbund som har påbörjat sin egen resa och viktiga, ibland kritiska, perspektiv som alla bidrar till att idrottsrörelsen ska nå sina mål år 2025.

För att på en övergripande nivå följa idrottsrörelsens utveckling mot målen 2025 har Riksidrottsförbundet tagit fram ett antal indikatorer, kvantitativa mått som kan peka på hur ett område förändras över tid. I Idrottsrapporten 2018 redovisar vi hur indikatorerna ser ut från 2015 då strategiarbetet tog sin början.

– Ett stort engagemang bland våra ideella ledare och anställda på specialidrottsförbund har bidragit till att många är med på resan. Vi ser också hur föreningar anstränger sig för att leva upp till idrottsrörelsens värdegrund – att alla är välkomna – inte minst genom att öppna dörren för de nyanlända som snabbt fick möjlighet att ta del av idrottens gemenskap. Jag kan konstatera att vi har kommit en bit på väg, men att vi fortfarande har några  utmaningar framför oss. Kunskapen om varför idrottsrörelsen har satt upp de här målen och hur vi ska nå dem behöver nå ännu fler, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare.

Ladda ner Idrottsrapporten 2018 som pdf här

Om du har frågor angående Idrottsrapporten 2018 kontakta:
Lina Wahlgren, ansvarig uppföljning och utvärdering på Riksidrottsförbundet
This is a mailto link
08-699 62 33

Skribent: Tor Widerberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss