Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Svensk elitidrott samlas i Stockholm

2017-10-11 10:44

Den 12–13 oktober är det dags för Riksidrottsförbundets Elitidrottskonferens. På plats finns bland andra förbundskaptener och sportchefer från landslagen samt tränare och lärare från Riksidrottsgymnasier och nationellt godkända idrottsutbildningar för att skaffa nya kunskaper.
  • Skapad: 11 OKT 2017 10:44

– Det är både internationella föreläsare, inhemska forskare, tränare och ledare som föreläser. Konferensen är ett tvärsnitt av allt utvecklingsarbete som pågår i svensk idrott där vi är stolta över att kunna säga att den nya inriktningen verkligen vilar på vetenskaplig grund, säger Peter Mattsson, idrottschef på Riksidrottsförbundet.

På årets konferens ligger fokus på utveckling för idrottare i åldern 15 år och uppåt.

– Ett av idrottsrörelsens mål är att svensk idrott ska nå fler och större internationella framgångar. Då krävs det en ny syn på träning och tävling där idrottsaktiva stannar längre i sin idrott och där verksamheten utformas för att på ett mer hållbart och långsiktigt sätt utveckla individen, säger Peter Mattsson, och fortsätter:

– Fler måste få möjligheten att nå sin fulla potential, utan skador och med ett professionellt, kompetent tränar- och ledarstöd längs hela karriären.

Även ansvariga för barn- och ungdomsidrott inom satsningen Idrottslyftet, som är en satsning för att stimulera till livslångt idrottande, är för första gången med på konferensen.

– Historiskt sett har det funnits en polarisering mellan vad som ansetts vara en bra barn- och ungdomsidrott och idrott som lägger grunden för framgångsrika elitidrottare. Med en ny syn på tränings och tävling ska den gränsen suddas ut. Genom forskningen vet vi att det går att skapa en rolig, utvecklande och motiverande miljö som är ännu bättre än idag både för de som vill idrotta på sin egen nivå hela livet och de som vill konkurrera om medaljer på stora mästerskap, säger Peter Mattsson.

Skribent: Wilhelm Magnusson Wigardt
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss