Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Agentnätverken är ett allvarligt hot

2017-10-03 12:27

Kalla Fakta ”Fotbollssyndikatet” i TV4 den 2 oktober berättade om agentnätverk som tjänar miljoner på unga fotbollsspelare. Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, intervjuas ocn berättar om åtgärder för att säkra idrottens trovärdighet.
  • Uppdaterad: 2018-08-27 10:10
- De som utsätts är ofta unga oerfarna spelare som köps upp för små summor tidigt i karriären av mer eller mindre kriminella personer som sedan håvar in profiten. Detta är ett allvarligt hot mot svensk fotboll som kräver åtgärder per omgående. Svenska Fotbollförbundet har aviserat att man tänker återinföra ett licenssystem till sommaren vilket jag tycker är mycket bra och ett första steg i rätt riktning, säger Björn Eriksson. 
 
Riksidrottsförbundet har under de senaste åren stärkt arbetet mot idrottsrelaterad brottslighet genom krafttag mot bl.a. matchfixing och hot, våld och trakasserier mm.  
 
- Vi tar dessa frågor på största allvar och har en tät samverkan med berörda specialidrottsförbund och polisens aktionsgrupp mot kriminella inom idrotten. Tillsammans är vi starka och kommer göra allt för att motverka dessa krafter, säger Björn Eriksson. 
För mer information kontakta 
Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna 
070- 626 46 06
Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss