Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Fotbolls-VM och mänskliga rättigheter

2018-06-13 12:11

Bojkott för att markera eller delta för att sätta strålkastarljuset på den politiska ledningen? Varför väljer svensk idrott att delta i mästerskap i icke demokratier och vad kan och bör idrottsrörelsen göra i sitt internationella arbete? Det är frågor som veckans podcast Idrott och politik diskuterar med Riksidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Bergh.
  • Skapad: 13 JUN 2018 12:11

Idrott och politik är en podcast där Mattias Hjelmberg och Tina Sahlén från Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna pratar om olika politiska frågor utifrån idrottens perspektiv tillsammans med gäster både från idrottsrörelsen, civilsamhället och politiken. 

I veckans avsnitt diskuteras idrott och mänkliga rättigheter med Riksidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Bergh. 

- Vi brukar ju säga att idrotten har ett gemensamt språk. Jag som har varit på ett antal globala mästerskap som OS, Paralympics och många olika VM har så många exempel på idrott som en brobyggare och mötesplats. Men grunden för att idrotten ska kunna vara den mötesplatsen och brobyggarna är att idrotten är självständig och oberoende, säger Stefan Bergh.

Lyssna på hela diskussionen och följ podcast här

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss