Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Ge idrotten ersättning när den blir spelprodukt

2017-11-09 11:18

Det inte får bli fort och fel när den svenska spelmarknaden omregleras. Med tanke på den mycket pressade tidsplanen skriver RF:s ordförande på SvD-debatt om fyra delar som regeringen bör utreda dessa i särskild ordning.
  • Uppdaterad: 2018-08-27 10:10

Utdrag ur debattartikeln:

Spelbolag utan svenskt tillstånd har i dag 55 procent av nätmarknaden. Lägg till att dessa bolag omsatte uppskattningsvis 2,7 miljarder kronor under första halvåret 2017 enligt Lotteriinspektionen, vilket är en ökning med 17 procent, och fortsätter att ta allt fler marknadsandelar. Det är alltså bolag som staten inte kan kontrollera eller som behöver följa svensk lag. Det behövs inga fler argument för att den svenska spelmarknaden behöver omregleras nu. Staten måste återta kontrollen.

Jag tror inte att vi kan backa in i framtiden. Spel på nätet är här för att stanna och att utestänga privata aktörer är utsiktslöst i en allt mer globaliserad värld med en produkt som är digital. Att intäkterna från spel för den ideella sektorn även i framtiden ska vara skattefri är en grundbult där regeringen måste stå upp mot EU-kommissionen. Att ideell sektor fortsatt ska få bedriva bingo är bra, men det måste självklart även gälla digitalt. Det är inte framtidsanpassat att låta distributionssätt vara det som skiljer produkter åt.

Med tanke på den mycket pressade tidsplanen föreslår vi att några av de mer svårknäckta nötterna inte löses nu utan att regeringen utreder dessa i särskild ordning för att eventuellt ta med dem när översynen görs 2021.

  1. Ersättning för idrott som spelprodukt.
  2. Statens ägande av Svenska Spel. 
  3. Svårdefinierade spel. 
  4. Klassificering av farliga spel. 

.Läs hela debattartikeln på SvD-debatt.

Skribent: Mattias Hjelmberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss