Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Här är finalisterna i Årets idrottsförening

2018-11-16 08:20

Idrottsföreningar som har gått till final i Årets eldsjäl, i kategorin årets idrottsförening, är utsedda. Årets Eldsjäl är ett initiativ av Riksidrottsförbundets samarbetspartner Folkspel och priserna delas ut på Eldsjälsgalan den 14 mars 2019.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2018 08:20
Utan alla  fantastiska eldsjälar skulle idrotten inte fungera. Årets Eldsjäl uppmärksammar de beundransvärda insatser som görs i idrottsföreningar över hela landet och prisar dem varje år på Eldsjälsgalan.

Galan och eldsjälspriserna är ett initiativ av Riksidrottsförbundets samarbetspartner Folkspel och en av kategorierna i Årets eldsjäl är är årets Idrottsförening. Det är Riksidrottsförbundets egna kategori och har varje år ett tema som belyser ett prioriterat område för idrottsrörelsen. I år ska en idrottsförening som bedriver verksamhet för seniorer (65+) prisas.

Att idrott för äldre bedrivs i idrottsrörelsens föreningar är en viktig del för verksamhetsidén ”Idrott hela livet”. Att vara en del av idrotten ska inte vara en åldersfråga.
Att må bra, ha roligt och utvecklas är drivkrafter vi bär med oss hela livet. Det uppstår positiva hälsoeffekter av att känna gemenskap och delaktighet tillsammans med andra människor oavsett ålder. 
Här kan du läsa mer om de finalisterna i årets idrottsförening. Vinnare utses av en jury och presenteras på Eldsjälsgalan 14 mars 2019.
För mer information kontakta 

Jenny Råland
Riksidrottsförbundet 
08-699 61 65
Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss