Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrotten - en av de bästa integrationsmotorer vi har i Sverige

2019-02-12 13:38

Under de senaste dagarna har synpunkter lyfts på en bildpublicering kring en nyhet på en av våra distriktssidor. Bilden visar två barn som provar på skytte med blåa skidskyttegevär vid Olympic day i Västerås. En blond pojke och en mörk flicka med håret i slöja ligger på marken bredvid varandra och provar skytte.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 13:38

Bilden har av ett fåtal tolkats som att idrottsrörelsen skulle rättfärdiga hederskultur och hedersförtryck som slöjan kan ses som ett uttryck för.

Riksidrottsförbundet är självklart emot hederskultur och hedersförtryck. Vi har unga tjejer inom idrotten som bär slöja och ibland är de med på bild. Detta är en av de svåraste grupperna att rekrytera till idrotten och vi tror att det finns ett värde i att alla kan känna igen sig i våra bildval och se att idrotten även är något för dem.

Idrottsrörelsen är med sitt gemensamma språk, möten över gränser som bygger på gemenskap en av de bästa integrationsmotorer vi har i Sverige.

 

Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
Stefan Bergh, generalsekreterare, Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna

 

Här kan du läsa mer om Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas arbete med inkluderande idrott

 

 

 

 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss