Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrottens stämma avslutad - Björn Eriksson omvald som ordförande

2019-05-26 13:27

Efter tre intensiva dagar med förhandlingar och beslut avslutades idag idrottens stämma, Riksidrottsmötet. Björn Eriksson valdes till ordförande i Riksidrottsstyrelsen för ytterligare två år - fram till nästa stämma Uppsala år 2021.
  • Skapad: 26 MAJ 2019 13:27

Representanter för Riksidrottsförbundets 71 medlemsförbund, och SISU Idrottsutbildarnas 74 medlemsorganisationer (71 förbund är medlemmar i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, ytterligare tre organisationer är medlemmar i SISU Idrottsutbildarna), har nu avslutat Riksidrottsmötet i Jönköping efter att ha varit med och fattat beslut om en rad framtidsfrågor för hela idrottsrörelsen. 

- Jag är tacksam över att återigen få förtroendet som ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Jag har i helgen mött många idrottsvänner och jag är oerhört stolt över den svenska idrottsrörelsens demokratiska ordning. Nu får vi återvända till vardagen och tillsammans se till att beslut, visioner och strategier blir verklighet, säger Björn Eriksson. 

Här är några Riksidrottsstämmans beslut från helgen:  

  • Formerna för fördelning av statens stöd till idrotten görs om så att fler ungdomar idrottar längre.  

  • Samtliga förslag till åtgärder för att förstärka arbetet med en trygg idrott för alla genomförs. 

  • En ny reviderad Idrotten vill – idrottens idéprogram 

  • Omval och nyval till Riksidrottsstyrelsen, Förbundsstyrelsen, Dopingkommissionen, Riksidrottsnämnden, Dopingnämnden och valberedningen.  

  • Svenska Cheerleadingförbundet valdes in som nytt medlemsförbund i Riksidrottsförbundet och nej till övriga ansökningar.  

  • Svenska Kälksportförbundet och Svenska Landhockeyförbundet uteslöts med hänvisning till att de har för få föreningar och därmed inte uppfyller villkoren för medlemskap i Riksidrottsförbundet. 

  • Svenska Padelförbundet valdes in som medlem i SISU Idrottsutbildarna, idrottens studieförbund. 

 

Här finns samtliga handlingar från Riksidrottsmötet  

 

För mer information kontakta  

Anna Setzman 
Pressansvarig Riksidrottsförbundet  
070-564 52 16  

 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss