Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia 1: 2017

2017-01-24 10:13

Många hittar in i föreningslivet i Kristinehamn, cricket får nya spelare och i segregerade stadsdelar i Malmö bidrar nattfotboll till minskad skadegörelse och brottslighet. Läs dessa nyheter och några av alla andra föreningsaktiviteter och initiativ i lokalmedia runt om i landet.
  • Skapad: 24 JAN 2017 10:13
Ungdomsidrott

Nya Kristinehamnsposten: 
– Det är många nyanlända som är intresserade av idrott och som har funnit en väg in i föreningslivet, säger Catarina Berglund, föreningsutvecklare i Kristinehamn. 
Och det är till idrotten de flesta söker sig, främst då inom globala sporter som fotboll, pingis och boxning. BK Trims Thomas Olsson berättar att klubben har fått en afghansk boxare som skulle kunna gå rakt in i Sverigeeliten.

Läs hela artikeln här

Lokaltidningen Svedala:
Som tolvåring blev hon idrottsledare. Nu har femtonåriga Nina Kristell Wergen startat upp en idrottsförening på sin skola där hon leder pass för yngre barn. Nyligen blev hon nominerad till årets peppare på Idrottsgalan.
– Jag försöker att inte säga ”gör det och gör det” utan att ha en dialog. De små barnen vill ofta berätta hela sin dag när de kommer, säger Nina Kristell Wergeni. 

Läs hela artikeln här 

 

Nerikes Allehanda: 
I Örebro kommun har beslutats att granska tillgången till anläggningar utifrån jämställdhetsperspektiv. 
– Vi har nu antagit en verksamhetsplan där vi känner oss trygga med att idrott sker på lika villkor, säger Jonas Håård (s), ordförande Fritidsnämnden. 

Läs hela artikeln här

 

SR P4 Stockholm: 
Alby Cricket är en av de klubbar i Stockholm som fått pengar genom regeringens satsning på nyanlända. I fjol fick Riksidrottsförbundet 64 miljoner kronor, vara fyra miljoner delades ut i Stockholm där cricketklubben fick 35 000 kronor. 
– De är jätteviktiga för svensk cricket. De nyanlända är anledningen till att svenska folket känner igen cricket. Många, och då menar jag svenskar, har hört av sig om frågat om det finns klubbar nära dem. Cricket är på väg uppåt, det växer jättesnabbt, säger Aman Khan Zaid som är tränare i Alby cricket.

Lyssna på hela inslaget här  

 

Bohuslänningen: 
Fler ska få jobb – och idrotten ska hjälpa till. Sedan nyår finns ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Arbetsförmedlingen. 
I det nybildade Västra Götalands idrottsförbund (VGIF) är det nya samarbetet dock ännu bara på planeringsstadiet.
– Det finns jättebra nätverk inom idrotten för att komma ut i praktik eller i arbetslivet, säger VGIF:s idrottschef Johan Gadd. 

Läs hela artikeln här 

 

Skånska dagbladet: 
Genom att starta Nattfotboll i Lindängen och Oxie har IF Limhamn Bunkeflo aktiverat hundratals ungdomar som är i riskzonen för att hamna i utanförskap och kriminalitet.
– Redan nu efter ett och ett halvt år kan vi se resultat i form av minskad kriminalitet och skadegörelse i de aktuella områdena. 60 procent av dem som har gått igenom att jobbcoachprogram har också gått från arbetslöshet till arbete eller fortsatta studier, säger Johan Andersson, som är klubbchef för IF Limhamn Bunkeflo.

Läs hela artikeln härRadiosporten:
I dagarna har Radiosporten lyft frågan om mer idrott i skolan. Visserligen riksmedia men intressanta intervjuer av Alexander Lundholm. 

Intervju med Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna hittar du här

Intervju med idrottsminister Gabriel Wikström (s) hittar du här

Intervju med Åsa Fahlén, Lärarfacket hittar du här

Intervju med Saila Quicklund (m) hittar du här 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss