Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia

2018-03-23 10:26

Judoledare på klubbar runt om i landet ska under 2018 utbildas i att lära äldre fallteknik. Syftet är att minska antalet fallolyckor. Först ut är Frövi judoklubb, som tränar i Lindesberg. Här kan du läsa mer om idrott, föreningsaktiviteter och initiativ som lyfts i lokalmedia runt om i landet.
  • Uppdaterad: 2018-08-27 10:10

Judotränare ska lära äldre att falla rätt
Judoledare på klubbar runt om i landet ska under 2018 utbildas i att lära äldre fallteknik. Syftet är att minska antalet fallolyckor. Först ut är Frövi judoklubb, som tränar i Lindesberg.
 – Förhoppningsvis kan vi redan 2019 starta upp grupper för falltrygghet på 50 platser i landet. På så vis kan vi få äldre att återkomma till idrottsrörelsen efter många års frånvaro från aktivt idrottande, eller rent av möjliggöra för personer att göra idrottsdebut i pensionsåldern", säger Erik Vesterlund, Judoförbundet. 

 Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda 

 

Här har hockeyeleverna psykisk ohälsa på schemat
Hockeyeleverna i Växjö deltar i Riksidrottsförbundets utbildningssatsning ”Upp upp vi lyfter” som fokuserar på psykisk ohälsa inom idrotten och riktar sig till elitsatsande ungdomar på landets idrottsgymnasier.
– Det här är nyttigt. I hockeykulturen ska man verka tuff och inte visa sig svag, säger Robin Ericsson, elev på skolan. 

Se hela inslaget på SVT Småland


Luleå Hockey fick priset som Årets idrottsförening på Folskpels gala Årets eldsjäl

 – När jag spelade hockey så var det inte så många tjejer som spelade hockey – i dag har vi hundratals. Det är kul att se att damlagets stjärnor behandlas på lika sätt som herrlagets både bland fans och övriga, säger tränaren Fredrik Glader som fick ta emot priset på Berns i Stockholm.

Läs hela artikeln i Norrbottens kuriren

 

Idrotten är ett språk som alla kan förstå 
Gästkrönika av Martin Löf Nyqvist. 
Min vän tränar ett fotbollslag för nyanlända. När hans spelare får idrotta och känna sig som alla andra, då är de lyckliga. I straffområdet spelar det ingen roll om de kommer från Afghanistan, Somalia eller från Hemse. Fotbollsplanen är en av få platser där de inte behöver uppleva rasism och klassförakt. De kan kommunicera med alla genom idrotten.

Läs hela krönikan i Gotlands Tidning, helagotland.se 

 

Dags att sudda ut påhittade regler kring manlighet
Debatt av Patrik Söderqvist, distriktsidrottschef i Gävleborgs Idrottsförbund. 
Inom idrotten skapar vi förebilder för tusentals unga och bär ett ansvar i att forma våra aktiva med respektfulla värderingar. Därför är det viktigt att vi gör skillnad på riktigt. När vi sitter där svettiga i omklädningsrummet, eller redo för beslut i styrelserummet. När vi träffas av cementerade föreställningar om hur killar och tjejer förväntas att vara. När vi möter strukturer och normer som behöver förändras.

Läs hela debatten i Arbetarbladet

 

Fick inte spela i Afghanistan – här får de chansen
 – Kvinnor i Afghanistan kan inte spela volleyboll eller göra någon annan idrottsträning. Man får heller inte simma. Men här kan man göra allt om man vill, berättar Majabin som spelar volleyboll i Onsala. 
Hon berättar också om att det är svårt att få nya kompisar i skolan men att hon i volleybollklubben får kompisar och får prata svenska och lära sig språket på köpet. 

Läs hela artikeln i ETC Göteborg 

 

Planera för idrotten när det byggs nytt i Västerås 
 – Det byggs som bara den och det är ett jättetryck på bostäder, och vi ser en oro att det förtätas och då glömmer man idrottsytorna. Det är ingen illvilja från vår sida - det är mycket som ska in, det är skolor och bostäder, och då glöms idrotten bort. Det handlar både om att vi ska röra på oss men också det sociala med föreningslivet och föreningslokaler som inte finns, säger Maria Engelfeldt, distriktsidrottschef i Västmanlands Idrottsförbund. 

Läs hela artikeln i Västerås tidning

 

 

 

 

 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss