Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia

2018-04-16 15:38

Linköping satsar på nya idrottshallar vilket ger stora folkhälsovinster när barn- och unga kan idrotta enligt ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Glädjen i idrotten ska genomsyra allt säger före detta hockeystjärnan Maria Rooth. Här kan du läsa mer om idrott, föreningsaktiviteter och initiativ som lyfts i lokalmedia runt om i landet.
  • Skapad: 16 APR 2018 15:38
Ungdomsidrott

Boxning som social kraft
För 17 år sedan var han Sveriges bästa boxare. I dag är Mosa Sayed docent i juridik samt Uppsala IF boxnings nya ordförande. Nu vill han starta boxning i Gottsunda för att ge ungdomar på glid ett annat liv. 

– Det är klart att negativa rubriker inte kommer att upphöra direkt, men på 10 års sikt är jag helt säker på att man kommer att kunna se en skillnad där också, säger Mosa Sayed. 

Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning

 

Glädjen ska genomsyra allt
Maria Rooth menar att det är alldeles för mycket elitfokus inom ishockeyn generellt och vill se mer fokus på tjej- och damhockey.

– Barn slutar alldeles för tidigt att idrotta på grund av det. En del tvingas också välja en idrott tidigt, men barn måste få prova sig fram innan de ska behöva göra ett val. Låt barn få vara barn. Det ska inte vara blodigt allvar, låt de leka och ha roligt. Då kommer det andra automatiskt, säger Maria Rooth.

Det behövs inte köras stenhårda träningspass att nöta slagskott eller passningar i hockey. Med lekfulla övningar kommer resultat ändå menar hon. 

Läs hela artikeln i Lokaltidningen Ängelholm 

 

En spark in i samhället – karate som integration
Karaten ligger honom varmt om hjärtat. Disciplin och respekt ser han som viktiga komponenter för att lära sig att komma in i samhället. Ashif Chowdary har öppnat sin karateklubb i Halmstad för att hjälpa nyanlända ungdomar. 

– Vi är ett gäng eldsjälar i Halmstad, säger han och skrattar.

Karaten har varit med Ashif Chowdary i stora delar av livet. Därför blev det hans sätt att hjälpa – genom att bjuda in i den gemenskapen.

Titta på inslaget och läs artikel på SVT Halland 

 

Idrottsprojekt bryter ny mark för tjejer
Tjejerna deltar i projektet ”Strong girls”, som är inne på sitt tredje år i Umeå. Just nu provar ett trettiotal flickor från tre olika skolor i kommunen på idrotter som av tradition är maskulint kodade. MMA, ishockey och tyngdlyftning är några exempel. 

– Vi vill utmana könsstereotypa normer och låta tjejerna testa andra idrotter än sådana som de vanligen söker sig till. Några har kanske inte alls hållit på med idrott tidigare, men kan genom det här upptäcka något som de aldrig ens tänkt på som ett alternativ, säger Rebecka Jacobsson, projektledare på ”Strong girls”.

Läs hela artikeln i Dagens ETC

 

Tretton nya idrottshallar byggs i Linköping
Nu är det rena julafton för sportälskare i Linköping. Fram till 2028 ska Linköping få som mest 13 nya fullstora idrottshallar. Som grädde på moset ska Wahlbeckshallen fixas till med nytt golv. Till listan kan också läggas sex konstgräsplaner och en ny ishall. Slutdatum för hela paketet är 2028, utlovar den styrande Koalition för Linköping. Men mycket ska hända i närtid.

– Med fler barn som kan sporta, och fler som kan fortsätta att idrotta upp i åren innebär stora folkhälsovinster på sikt, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth, (mp), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Linköping. 

Läs hela artikeln på Corren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss