Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: SEBASTIAN LINDBERG

Idrott i lokalmedia

2018-06-12 08:18

Halmstad Cricket Club ser möjligheter och skapar mervärde för nyanlända. Rörelseglädje och gemenskap för barn samtidigt som unga ledare lär för framtiden i Uppsala och full fart när ny konstgräsplan invigdes i Kalix. Läs mer och inspireras av idrott, föreningsaktiviteter och initiativ som lyfts i lokalmedia runt om i landet.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2018 10:10

Integration skapar möjligheter för Halmstad Cricket Club
Halmstad Cricket Club är inte bara en cricketklubb. Det är så mycket mer. Sedan två år tillbaka har föreningen välkomnat nyanlända till sin verksamhet.
– När de kom hit tog de kontakt med oss – och vi välkomnade dem hit. För dem är det naturligt att spela cricket, då det förekommer en hel del i deras länder, säger klubbens ordförande John Sjölin.
Nu hoppas klubben på att fler ska engagera sig i sporten.
– För oss är det viktigt att få hit svenskar, så att de nyanlända kan blanda sig med dem. På så vis får vi in dem i samhället, vilket är ett mål för oss.

Läs mer i 24 Halmstad


Här tränas både barn och ledare
Sportis är en kostnadsfri och öppen idrottsverksamhet i Uppsala för barn i årskurs 3-6. Här träffas barn för att sporta och leka samtidigt som unga ledare lär sig för framtiden.  Målet är att erbjuda roliga och inspirerande pass där barnen får umgås och röra sig tillsammans. För barn och unga bidrar Sportis till ökad vardagsmotion och för klubbarna är det en möjlighet till rekrytering av nya medlemmar.

Läs mer i Uppsala Nya Tidning

 

Aktiviteter ska locka unga att idrotta
För fjärde året i rad erbjuder Hallands idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna Halland tillsammans med Laholms kommun en sportsommar för barn och ungdomar under sommarlovet. Bakgrunden till initiativet är att locka fler ledare till föreningslivet samt att låta barn och ungdomar få testa på olika idrotter samtidigt som ungdomar får sommarjobb genom feriearbete.

Läs mer i Laholms Tidning

 

Ny konstgräsplan skapar förutsättningar för idrotten i Kalix-Nyborg
”En glädjens dag" är beskrivningen från flera håll, när Nyborgs SK inviger konstgräsplanen på Nyborgsvallen tillsammans med många barn och inför en stor publik.
– Från att ha varit stendött är det nu full fart här varje kväll. Vi har verksamhet året om, skridskoskola och skidskola på vintern och fotboll på sommaren och så byacafé förstås, säger Jonas Henriksson ordförande i Nyborgs SK.

Läs mer i NSD

 

Senior Sport School ska främja ett hälsosamt åldrande
I höst hålls en Senior Sport School för 60-plussare I Lomma/Bjärred. Syftet är att främja ett gott och hälsosamt åldrande utifrån fyra hörnpelare. Dessa är fysisk aktivitet, goda matvanor, social gemenskap och en meningsfull sysselsättning.

Läs mer i Lommabladet

 

Viktigt med satsning på idrott för äldre
Livet ska fortsatt ha sin positiva mening för den ökande skaran av pensionärer och de vilka når allt högre åldrar, i dag upp mot 100 år. Därför är Socialdemokraternas satsning på idrott för äldre välkommen, skriver distriktsidrottschef Charlotta Stenhem.

Läs mer i Nerikes Allehanda

 

 

 

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss