Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: Oleshko Artem

Idrottsrörelsen värnar om din personliga integritet

2018-05-29 13:37

Inom idrottsrörelsen behandlar vi många olika typer av personuppgifter för att vardagen ska fungera. Från 25 maj 2018 gäller EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas.
  • Skapad: 29 MAJ 2018 13:37

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter, uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk levande person. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar. Det finns dock särskilda regler för hur dessa uppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. RF har antagit en integritetspolicy för behandling av personuppgifter som beskriverhur vi samlar in, lagrar och delar personuppgifter.

I samband med införandet av GDPR har Riksidrottsförbundet (RF) även tagit fram idrottens uppförandekod för behandling av personuppgifter inom idrottsrörelsen. Målet är att skapa en enhetlig behandling av personuppgifter inom idrottsrörelsen och att förenkla den specifika information som förbund och föreningar inom idrottsrörelsen måste känna till.

Det är viktigt att idrottsrörelsen enhetligt och aktivt eftersträvar att säkerställa var individs rätt till personlig integritet. En grundregel är att vi aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter – vi lånar dem. I slutändan handlar det om att skydda enskilda personers rätt till personlig integritet och dataskydd.

Mer information om hur idrottsrörelsen arbetar med personlig integritet och dataskydd finns på www.rf.se/personuppgifter. Här finns även kontaktuppgifter för allmänna frågor om dataskydd och kontaktuppgifter till vårt dataskyddsombud.

Skribent: Beatrice Gustafsson
Epost:  This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss