Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

RF och Svenska Skidförbundet reder ut missförstånd

2018-06-20 20:11

Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska Skidförbundet har en god dialog i antidopingarbetet. Det oklarheter gällande prover på längdskidåkare 2001-2010 ska skingras.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2018 10:10

I en intervju med SVT den 19 juni säger Åke Andrén-Sandberg, ordförande för RF:s Dopningskommission, att han kontaktat Svenska Skidförbundet om ett möte angående de höga blodvärden som SVTs Uppdrag Granskning tog upp i sitt program i februari. Avsikten med mötet skulle vara att få ytterligare klarhet i de blodvärden som mättes upp på längdskidåkare under perioden 2001–2010. Andrén-Sandberg vill samtidigt diskutera metodiken för provtagningen.

I ingressen på reportaget säger reportern, Petter Öhrling från SVT, att Svenska Skidförbundet svarat att de inte har tid att träffas. Något sådant svar har inte kommit till Riksidrottsförbundet (RF) eller till Åke Andrén Sandberg.

- RF och Svenska Skidförbundet har god kontakt och nu vill vi hitta en tid för att träffas och diskutera denna fråga och vårt fortsatta samarbete. Det är viktigt att understryka att både RF med sin Dopingkommission och Svenska Skidförbundet arbetar hårt mot doping. Media har förstorat en fråga som handlar om bristande tid och inte alls någon bristande vilja att klarlägga vad de i tv visade proven står för, säger Åke Andrén Sandberg, Dopingkommissionens ordförande.

I övrigt hänvisar RF till tidigare pressmeddelande i ärendet från den 8 februari 2018.

https://www.rf.se/Allanyheter/Faktaomblodtesterochblodprofiler/

Skribent: Mattias Hjelmberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss