Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Långsiktigheten avgörande om idrottsrörelsen ska fortsätta vara en integrationsmotor

2018-10-15 10:58

Oavsett vilka som kommer att styra Sverige måste de politiska partierna se vikten av vårt arbete med etablering och segregerade områden. Det skriver Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, i Dagens samhälle.
  • Skapad: 15 OKT 2018 10:58
Ungdomsidrott

Under 2016 och 2017 anordnade idrottsrörelsen aktiviteter för ökad inkludering för nästan 790 000 deltagare i nästan samtliga av landets 290 kommuner. Men för oss är det här arbetet viktigare än en siffra. Vi möter människor som flytt från en outhärdlig situation i hemlandet, genomlevt en omänsklig flykt och i många fall hamnat ensamma i ett land med ett främmande språk, andra sociala koder, traditioner och nya vanor. Vi vill göra och gör skillnad för dessa människor. Inte för att idrott är lösningen på deras situation utan för att vi kan erbjuda en rolig och meningsfull sysselsättning, en hälsosam aktiv fritid, möjlighet till engagemang och en gemenskap i föreningen som en väg in i det svenska samhället.

Oavsett vilka som kommer att styra Sverige måste de politiska partierna se vikten av vårt arbete med etablering och segregerade områden. Därför vill vi att: 
 
•    Den nya regeringen ska ge fortsatt ekonomiskt långsiktigt stöd för idrottsrörelsens arbete med etablering och segregerade områden.

Det skriver Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, i Dagens samhälle. 

Här kan du läsa hela texten 

För mer information kontakta 

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss