Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Riksidrottsförbundet byter logotyp

2018-11-09 09:39

Idag byter vi logotyp till en revitaliserad symbol men med de bärande elementen bevarade. Logotypbytet kommer att ske successivt med start 9 november i och med Riksidrottsforum i Ronneby.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2018 09:39

RF:s klassiska logotyp har tjänat den svenska idrottsrörelsen väl i många år. Den kom till under en tid då logotyper togs fram för hand och där uttrycken ofta andades tradition och stor detaljrikedom. I dagens digitaliserade värld ställs helt nya krav på logotypers användningsområden och detta i kombination med idrottsrörelsens gemensamma framtidssatsning Strategi 2025 har lett oss fram till den nya mer stiliserade symbolen.

– Med den revitaliserade logotypen förtydligar vi idrottsrörelsens framåtlutade position och framtidsfokus, samtidigt som vi bevarar bärande element och färgspråk. Riksidrottsförbundet känns igen av över 80 procent av svenska folket och den andelen vill vi förstås öka samtidigt som vi är angelägna om att bevara igenkänningen i allt det vi står för i form av gemenskap, demokrati, allas rätt att vara med och rent spel, säger generalsekreterare Stefan Bergh.

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss