Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Svensk Antidoping får ny chef

2018-06-20 13:09

En norska med utbildning i näringsfysiologi och erfarenhet från såväl Olympiatoppen som Norsk Antidoping och egen elitidrottsutövning blir ny chef för Svensk Antidoping i början av september. Christine Helle tar över efter den tidigare chefen, Matt Richardson, som har gått vidare i organisationen som Distriktsidrottschef i Jämtland/Härjedalen.
  • Uppdaterad: 2018-08-27 10:10

– Jag ser verkligen fram emot att använda den kunskap och erfarenhet som jag har från både min utbildning och tidigare arbete med såväl toppidrotten som antidoping i Norge i ett nytt land. Det händer mycket inom antidopingområdet just nu och jag vill gärna vara delaktig i det, säger Christine Helle.

Riksidrottsförbundet är svensk idrotts nationella antidopingorganisation där den operativa verksamheten i Svensk Antidoping leds av Dopingkommissionen. Alla 71 specialidrottsförbund (SF) ska enligt RF:s stadgar ha egna antidopingprogram och de 19 distriktsidrottsförbunden (DF) arbetar förebyggande mot doping bland annat genom stöd till föreningar. Antidopingarbete bedrivs inom avdelningens fem enheter: Kontrollprogram och funktionärskår, Logistik, Underrättelse och Utredning, Rättsärenden och bestraffning, samt Utbildning och kommunikation.

– Svensk antidopingverksamhet har en lång och framgångsrik historia som står väldigt stark i världen. Vi är aktivt delaktiga i revideringen av den världsantidopingkod som i mångt och mycket styr vårt arbete. Christine Helle kommer att företräda oss väl såväl nationellt som internationellt, och med sin gedigna erfarenhet från norsk verksamhet räknar vi också med att hon emellanåt kommer att utmana oss, säger Åke Andrén Sandberg, ordförande i Dopingkommissionen.

Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna säger:

– Christine Helle kommer till Riksidrottsförbundet och Svensk Antidoping i en spännande tid då antidopingverksamheten internationellt utsatts för en hel del turbulens. Sverige är inte opåverkat av detta utan arbetar aktivt med att utveckla både vår egen verksamhet och stödja den internationella utvecklingen.

Christine Helle tillträder den 10 september 2018.

Information om Svensk Antidopings arbete och organisation hittar du här.

För mer information kontakta
Åke Andrén Sandberg
Dopingkommissionens ordförande
tfn: 070-222 15 77

Peter Mattsson
Idrottschef Riksidrottsförbundet
tfn: 070-615 05 71

Christine Helle
Tillträdande Chef Svensk Antidoping
tfn: +47 419 00 801

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss