Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Träning och gemenskap för seniorer ledde till pris som årets idrottsförening

2019-03-15 11:25

Narva Boxningsklubb fick pris som årets idrottsförening under Eldsjälsgalan. Priset delas ut i samverkan mellan Riksidrottsförbundet och Folkspel.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2019 11:25
Utan alla fantastiska eldsjälar skulle inte föreningslivet fungera. Årets Eldsjäl uppmärksammar de beundransvärda insatser som görs i föreningar över hela landet och prisar dem varje år på Eldsjälsgalan.

Galan och eldsjälspriserna är ett initiativ av Riksidrottsförbundets samarbetspartner Folkspel och en av kategorierna i Årets eldsjäl är årets Idrottsförening. Det är Riksidrottsförbundets egna kategori och har varje år ett tema som belyser ett prioriterat område för idrottsrörelsen. I år var temat en idrottsförening som bedriver verksamhet för seniorer (65+). 
Narva Boxningsklubb fick ta emot priset som Årets förening med motiveringen: 
"Idrottsrörelsen ska sträva efter att vara en inkluderande och tillgänglig för alla och målet är att vi alla ska kunna utöva idrott utifrån våra egna förutsättningar och ambitioner genom hela livet. Något som den här föreningen ständigt strävar efter. Att vara en del av idrotten ska aldrig vara en åldersfråga. I den här föreningen står dörren öppen för alla – och framför allt för landets seniorer. Förutom alla positiva fysiska aspekter som finns – har det skapats en gemenskap och en varm tillhörighet. Nya vänskapsband knyts, skratten är alltid nära i den lustfyllda - men också delvis krävande - verksamheten".  

Här kan du läsa mer om samtliga finalisterna i årets idrottsförening. 
För mer information kontakta 

Jenny Råland
Riksidrottsförbundet 
08-699 61 65
Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss