Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Jan Lexell

Ledamot i Dispenskommittén
  • Uppdaterad: 07 OKT 2016 10:22

Jan Lexell är professor i rehabiliteringsmedicin vid Lunds universitet och överläkare vid Skånes universitetssjukhus. Sedan 2011 är han ordförande i Svenska Parasportförbundets Medicinska kommitté och förbundsläkare och medicinskt ansvarig i Sveriges Paralympiska Kommitté. Jan är även medlem i medicinska kommittén i International Paralympic Committee som bland annat ansvarar för dispensansökningar inom internationell paralympisk idrott.

I sin forskning studerar han effekterna av rehabilitering efter en neurologisk skada eller sjukdom, bland annat betydelsen av fysisk aktivitet och organiserad idrott för personer med neurologiska funktionsnedsättningar. Ett nytt forskningsområde handlar om paralympisk idrott och förekomsten av skador och sjukdomar.

Jan har sedan 30 år arbetat nationellt och internationellt med idrottsmedicin. I sin ungdom var han juniorlandslagsman i bordtennis med en femte plats på junior-EM 1975 som bästa merit.

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss