Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idag firar vi Play True Day!

2018-04-10 08:16
  • Uppdaterad: 2018-04-25 12:33

Idag är det 10 april och då firar vi Play True Day! Ett initiativ från antidopingorganisationerna i Sydamerika, men som spridits till Europa och andra delar av världen. Målet är en global kampanj för en dopingfri idrott och att uppmärksamma antidopingarbetet inom idrottsvärlden. I media fokuseras det ofta på dopingskandaler och mindre på de positiva förebyggande insatser som görs och alla fantastiska rena idrottare som kämpar #AvEgenKraft. Detta initiativ är dedikerat till att lyfta just detta. 

Var med och fira du också! Stå upp för en dopingfri idrott genom att sprida #PlayTrueDay i sociala medier. Tycker du att det är en självklarhet? Fundera då över hur det jobbas preventivt med frågan i din/dina barns idrottsförening eller på gymmet där du tränar. Hur bygger föreningen självkänsla, kunskap och en värdegrund som gör att den unga generationen väljer att inte ta till fusk och genvägar? Uppmärksamma, lär dig mer, ifrågasätt och tyck till!

Svensk Antidoping har tagit fram mycket informationsmateriel och verktyg som klubbar och förbund är välkomna att ta del av. Sprid goda exempel och inspirera andra föreningar och förbund till att göra det ni har gjort. Här är ett tillfälle att lyfta fram de fina förebilder som du känner till. Play True Day firar vi hela veckan, men självklart ska ju det nationella antidopingarbetet inom idrottsföreningarna, specialidrottsförbunden, distriktsförbunden och Svensk Antidoping ständigt vara levande. 

Våra verktyg:

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss