Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrottsföreningar varnas

2016-02-29 17:34
Det amerikanska företaget Zija försöker slå sig in på den svenska marknaden och idrottsrörelsen verkar vara en målgrupp.
  • Uppdaterad: 2018-04-25 12:33

De har kontaktat idrottsföreningar för att rekrytera idrottsledare som försäljare. Det handlar om ett slags pyramidförsäljningssystem där man bland annat säljer ett kosttillskott som heter XM+. Det innehåller efedrin och får inte säljas i Sverige som kosttillskott eftersom det omfattas av läkemedelslagen. Företagets representanter har informerats om att de säljer olagliga produkter. RASFF (det europeiska varningssystemet för livsmedel och foder) har varnat för XM+ som olagligt sprids i flera europeiska länder. Svensk Antidoping avråder starkt idrottsföreningar från att samverka med kosttillskottföretag som säljer olagliga och dopingklassade produkter. Lotteriinspektionen har dessutom polisanmält Zija International Sverige för anordnande av kedjebrevsspel.
Läs mer om riskerna med kosttillskott här

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss