Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Gör din röst hörd i #MyMoment

Doping fråntar rena idrottare fantastiska ögonblick som aldrig kommer åter. Genom att skydda idrotten från doping skyddar vi dessa ögonblick. Svensk Antidoping uppmärksammar #MyMoment, en global kampanj i sociala medier, där du som uppskattar idrott uppmuntras att göra din röst hörd i ropet för ett dopingfritt vinter-OS i Pyeongchang och en dopingfri idrott.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2018 12:48

Se och dela filmen ”MyMoment – Why clean sport matters”

Bakom kampanjen står antidopingorganisationer från sju olika länder. Men initiativet till kampanjen har tagits av idrottsutövarna själva. Meningen med kampanjen är att förena idrottsutövare, stödpersonal och supportrar i kampen för en dopingfri idrott.

Det är viktigt att alla som uppskattar idrott på ett eller annat sätt står upp för en dopingfri idrott, menar Matt Richardson, avdelningschef för Svensk Antidoping, som tycker att kampanjen är viktig. Han uppmanar alla att göra sin röst hörd i denna fråga. Doping påverkar i så många led. Det skadar den dopade och idrottens trovärdighet i stort men kan också medföra avsevärda konsekvenser för individen som tvingas tävla mot fuskare. Stå upp för idrottsutövaren som besegras av fuskare och därmed missar finalen och blir av med sina sponsorpengar, hamnar utanför pallen eller får sin guldmedalj hemskickad på posten i efterhand.

Runt om i världen har olympier och paralympier som ska delta i vinter-OS i PyeongChang 2018, redan gått samman och enats bakom #MyMoment för att synliggöra de oersättliga ögonblick som rena idrottsutövare gått miste om på grund av dopade motståndare samt för att skydda framtida stunder som dem kan få uppleva i en idrott på lika villkor. Idrottsutövare från Österrike, Canada, USA, Tyskland, Japan, Sydkorea och Storbritannien ställer sig bakom kampanjen genom en video som fångar varför en dopingfri idrott är viktigt för just dem. Doping påverkar inte bara individuella ögonblick, utan idrottarna vittnar även om hur det påverkar familjer, fans och idrottens framtid som helhet.

Svenska stora idrottare har fått känna på hur det är att få sina oförglömliga ögonblick stulna. Vi är många som minns OS 2002 i Salt Lake City när Per Elofssons tävling omvandlades till en mardröm under den dopade Johann Mühleggs frammarsch.  

Vill du också delta i kampanjen och berätta varför en dopingfri idrott är viktig för dig eller dela med dig av ögonblick som du missat pga doping, använd #MyMoment och #AvEgenKraft och dela i sociala medier.

Läs mer på www.my-moment.org.

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss