Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

SOK och RF varnar för kosttillskott

Förhoppningsvis slipper den svenska OS-truppen tråkiga överraskningar med dopingfall på grund av intag av kosttillskott. Sveriges Olympiska Kommittés chefsläkare Björn Waldebäck varnar för kosttillskott i Riksidrottsförbundets nya film. Som läkare är han också oroad för hälsoeffekterna.
  • Skapad: 14 FEB 2014 09:00

Många tror att kosttillskott behövs för att tillgodogöra sig sin träning på rätt sätt, några bevis för det finns dock inte. Flera av våra svenska idrottare i världseliten använder inte kosttillskott, då är det inte särskilt troligt att någon under eliten behöver det heller. De elitidrottare som avstår kosttillskott känner till vilka risker ett användande medför.

Kosttillskott har visat sig innehålla både dopingklassade och hälsofarliga substanser.

Riksidrottsförbundet vill informera om de grundläggande problemen och riskerna med kosttillskott. Det gör vi bland annat i form av två nya filmer där några olympiska elitidrottare medverkar.

Här finns filmerna och RF:s information om kosttillskott

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss