Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Kollektiv rapportering

  • Skapad: 27 JUN 2013 11:25

Gäller föreningar som är skyldiga att vistelserapportera enligt Idrottens Antidopingreglemente. (Vad som här skrivs om förening gäller också Idrotts AB.)

Svensk idrott följer det globala regelverket World Anti-Doping Code, vilket bland annat medför krav på vistelserapportering för idrottsutövare på elitnivå. För föreningar med elitlag i aktuella serier har Dopingkommissionen beslutat att införa kollektiv rapportering.

Det innebär att det är föreningen som bär ansvar för att, enligt särskilda anvisningar, rapportera när och var laget tränar och/eller har andra regelbundna samlingar, exkluderat matcher.

De inrapporterade uppgifterna är avgörande för planering och genomförande av dopingkontroller. Förening som upprepat missköter sin rapportering eller ej befinner sig på rapporterad tid och/eller plats kan anmälas till bestraffning.

Idrottens antidopingreglemente

 

Information till rapporteringsskyldiga föreningar

Sedan hösten 2012 sker den kollektiva vistelserapporteringen i ett webbaserat rapporteringssystem, som kallas för LARS (Lagens Administrativa RapporteringsSystem). Föreningar som berörs av kravet på vistelserapportering kommer att informeras av RF.

Här loggar du in i LARS

Anvisningar för kollektiv vistelserapportering

Frågor och svar om den kollektiva vistelserapporteringen

Informationsfoldrarna samt en teknisk manual finner du även som pdf när du loggat in i LARS.

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss