Hem / Kontrollverksamhet / Vistelserapportering

Vistelserapportering

Det är närmast omöjligt att göra dopingkontroller utanför tävling om man inte vet var idrottaren befinner sig. Oanmälda dopingkontroller under tränings- och uppbyggnadsperioden är ett av de mest effektiva sätten att avskräcka från att använda dopingmedel och att upptäcka doping. Därför finns kravet på vistelserapportering för vissa utvalda idrottare och föreningar.

Här kan du läsa mer om vistelserapportering för individuella idrottsutövare och lag och IdrottsAB, samt kriterierna för de svenska kontrollpoolerna. 

SF-rapporter

Antidoping Sverige (ADSE) begär även att Specialidrottsförbunden (SF) löpande ska lämna information om planerade träningsläger och övriga idrottsliga sammankomster som anordnas av SF på landslagsnivå.

I praktiken innebär denna skyldighet att alla 71 SF regelbundet ska rapportera planerade läger och samlingar på landslagsnivå (senior-, junior- och ungdomslandslag eller motsvarande). De inrapporterade uppgifterna är avgörande för planering och genomförande av dopingkontroller. Rapporten skickas via e-post till This is a mailto link