Hem / Dopinglistan & Läkemedelssök / Wadas dopinglista

Wadas dopinglista

WADA:s dopinglista utgör en obligatorisk internationell standard under Världsantidopingkoden och talar om vilka substanser och metoder som är förbjudna inom idrotten.

Listan uppdateras årligen av WADA och träder i kraft 1 januari varje år. Vi har översatt WADA:s dopinglista. Om den svenska versionen inte överensstämmer med WADA:s engelska version så gäller den senare. 

WADA:s dopinglista 2021 på svenska

WADA:s dopinglista 2021 in English

På WADA:s hemsida  finns "Summary of Major Modifications and Explanatory Notes" som i svensk översättning blir "Sammanfattningar av större modifieringar med motiveringar" och som kan läsas här nedan. Där finns även 2021 års "Monitoring Program" (översatt längre ner), det vill säga bevakningsprogrammet över substanser och metoder som idag inte är dopingklassade, men som WADA bevakar för att kunna upptäcka eventuellt missbruk inom idrotten.   

Svensk översättning:

Sammanfattning av större modifieringar med motiveringar

Bevakningsprogram 2021

Dopinglistan 2022 

Den 1 oktober varje år publicerar WADA en ny dopinglista som ska komma att gälla från 1 januari kommande år. WADA presenterar också en sammanställning över vilka ändringar som gjorts. En svensk översättning av listan publiceras före årsskiftet.

Till WADA:s nyhet om kommande dopinglista

Dopinglistan 2022

Sammanfattning av större modifieringar

Bevakningsprogram 2022