Hem / Utbildning & Fakta / Utbildning / Ren vinnare

Ren vinnare

E-utbildningen Ren Vinnare riktar sig särskilt till idrottsutövare men också till stödpersonal.

Var och en inom idrotten har ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Genom att göra Ren Vinnare tar man sitt ansvar och lär sig vad som gäller. Rekommenderad ålder för att göra utbildningen är från 15 år.

Så funkar det

Sju korta moduler lär dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3–4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta.

Modulerna går igenom följande områden:

1.    Dopingkontroller
2.    Dopinglistan
3.    Dopingförseelser
4.    Hälsokonsekvenser
5.    Kosttillskott
6.    Medicinsk dispens
7.    Vistelserapportering

Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. Efter varje modul får du också ett mejl med en sammanfattning.

Reptitionsmodul - för dig som redan genomfört Ren Vinnare

Om du redan genomfört Ren Vinnare tidigare (för minst ett halvår sedan) finns möjlighet att stämma av dina kunskaper om dopingreglerna genom att göra repetitionsmodulen. Du loggar in och svarar på 21 frågor. För att få godkänt måste du svara rätt på minst 19 av dem. Ett tips till specialidrottsförbund och idrottsföreningar är att varje år uppmana sina utövare att gå igenom repetitionsmodulen. 

Notera att det måste ha gått minst 180 dagar (ett halvår) från det att du har genomfört Ren Vinnare tills du på ditt konto får tillgång till och kan göra kunskapstestet i repetitionsmodulen.

Gör utbildningen på Renvinnare.se.

Puffar att ladda ner

Här finns bilder som du kan ladda ner och använda som puffar på din egen idrottsförenings sajt för att marknadsföra Ren vinnare.