Hoppa till sidans innehåll

Mössan ger dig entré till SM-veckan

2017-11-10 10:21

SM-mössan fungerar både som entrebiljett till 27 SM-tävlingar och bussbiljett under SM-veckan den 20-26 mars 2018. Dessutom värmer mössan om öronen både inför och efter SM-veckan.
  • Uppdaterad: 2017-11-10 13:14

SM-mössan som säljs för tredje året i rad är en succé, och Skellefteå har som mål att sälja 12 000 mössor. Mössan går att köpa på Skellefteå turistcenter och direkt av de idrottsföreningar som är engagerade med SM-veckans tävlingar. Mössan ersätter entréavgifter även om det naturligtvis går att köpa enstaka entrebiljetter under veckan.

– Mössan har tidigare visat sig öka nyfikenheten hos besökarna. Det finns inget att förlora om man ser någon tävling som man aldrig sett förut, det känns som gratis med mössan, säger Sinnika Sjunnesson, projektledare för SM-veckan i Skellefteå.

SM-Mössan kostar 295 kr på förköp och under själva veckan är priset 350 kr. Entrepriset på plats varierar mellan 50 kr till 150 kr. SM-mössan fungerar också som bussbiljett på lokaltrafiken i Skellefteå samt på de extrainsatta hop-on-hop-off-bussarna som tar människor mellan SM-veckans olika tävlingsarenor.

– Det räcker att gå på skidorna en dag och stadioncross en annan, så har mössan betalat sig, säger Maria Rautio, evenemangsansvarig på Visit Skellefteå. Skellefteå turistcenter som säljer mössan kan också ge information om vad som händer i övrigt under SM-veckan.

Intäkterna från SM-mössan går tillbaka till det arrangemanget, både direkt till arrangörerna men också i form av arenaanpassningar. Alla SM-arrangörer har också möjlighet att sälja mössan med provision.
– Vill man stötta en särskild idrott, så köper man mössan av den föreningen, då tjänar föreningen på mössan två gånger, både med provision och med återbäring från försäljningen, säger Sinnika Sjunnesson.

Här köper du SM-mössan

Skribent: Wilhelm Magnusson Wigardt
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss