Idékonferens - Den moderna föreningen engagerar


Syfte och målgrupp

Syftet med idékonferensen är att undersöka, utforska och möjliggöra samspelet mellan ideellt engagemang och den ideella föreningens demokratiska processer.

Målsättningen med idékonferensen är att skapa bättre förutsättningar för specialidrottsförbund och idrottens stödorganisationer att realisera utvecklingsresan Den moderna föreningen engagerar.

Idrottskonsulenter från RF/SISU-distrikten med ansvar för området föreningskunskap samt idrottskonsulenter med fokus på föreningsutveckling.
Anställda och förtroendevalda i Specialidrottsförbund med ansvar och intresse för att skapa förutsättningar för ”Den moderna föreningen engagerar”.

Det här får du

Idékonferensens fokus ligger på att utmana befintliga strukturer och forum för påverkan och delaktighet. Vi kommer med utgångspunkt i teori skapa förutsättningar för praktiskt "görande". Genomgående teman är medlemskapet, organiseringen och engagemanget, vilka bearbetas i form av storgruppsföreläsningar, seminarier samt gemensamma sparringsessioner. Förväntade effekter av Idékonferensen:

- Ökad kunskap kring vad som krävs av idrottsföreningen för att skapa förutsättningar för engagemang hos dagens och framtidens (förenings)människa.

- För idrottskonsulenten: Ökad kompetens i syfte att stödja föreningar i fortsatt arbete med att utmana befintliga strukturer och forum för påverkan och delaktighet.

- För Specialidrottsförbundet: Ökad kompetens i syfte att skapa förutsättningar för idrottsföreningen att utmana befintliga strukturer och forum för påverkan och delaktighet i praktiken.

Förkunskapskrav

Som deltagare har du förberett dig genom att ta del av innehållet på https://www.strategi2025.se/  i allmänhet och utvecklingsresan “Den moderna föreningen engagerar” i synnerhet. 

Datum och tider

16 - 17 september 2020

Plats

Bosön

Kursledare

Sofia Kärrå och Kristoffer Berg, verksamma vid nationella RF/SISU kansliet leder konferensen.

Arrangör

Kursen genomförs av SISU Idrottsutbildarna.

Kostnader

995 kr/person

Kost och logi

Platsen för Idékonferensen är Bosön, Stockholm. Deltagande på idékonferensen kostar 995kr. Resor till och från Bosön bekostas av deltagaren.
Avbokning senare än 4 veckor innan konferensdagen innebär att deltagaren debiteras den faktiska deltagarkostnaden.

Anmälan och sista dag för anmälan

Anmälan öppnar i mitten av mars 2020.

Avbokning

Avbokning senast 4 veckor innan utbildningen i annat fall faktureras full avgift.

Kontakt

Kontaktpersoner
Innehåll:
Sofia Kärrå
This is a mailto link
eller
Kristoffer Berg
This is a mailto link

Praktiska saker kring anmälan:
Linda Söderqvist
This is a mailto link

Uppdaterad: 12 FEB 2020 13:01 Skribent: Linda Söderqvist
Epost: Adressen Gömd