Idrottens Mentorprogram


Många erfarna ledare kan vittna om värdet av att ha en mentor. En person på armslängds avstånd från den löpande verksamheten och som kan bidra till reflektion och eftertanken. Hösten 2019 startar Idrottens mentorprogram. Deltagarna träffas vid tre tillfällen under en niomånadersperiod, mellan tillfällena träffar deltagarna sin mentor.

Syfte och målgrupp

Programmet syftar till att fungera som ett ledningsstöd till chefer och ledare inom idrottsrörelsen med målet att deltagarna blir tryggare i sitt ledarskap samt att de får tillgång till ett nätverk av andra chefer och ledare samt mentor.

Kostnad

6.100 kr vilket inkluderar kurslitteratur samt träffar på Bosön.

Det här får du

Detta är ett mentorsprogram vilket innebär att tonvikten ligger på möten mellan programdeltagare och mentor. Deltagarna träffas därutöver vid tre halvdagsträffar under programtiden:
- En inledande träff för att gå igenom grunderna i mentorskap, förbereda en första träff med sin mentor samt dela erfarenheter och idéer.
- En träff mitt i programmet med stark betoning på erfarenhetsutbyte och behov av eventuella justeringar samt en föreläsning på för programmet relevant tema.
- En avslutande träff med betoning på effekt, lärande och dragna erfarenheter samt en föreläsning på för programmet relevant tema.

Datum och tider

Programmet pågår under hösten 2019 och våren 2020.

Plats

Kursträffarna genomförs på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön.

Anmälan

Anmälan är stängd.

Kursledare

Kristoffer Berg, RF/SISU

Arrangör

RF/SISU

Kontaktpersoner

Innehåll:
Kristoffer Berg
This is a mailto link

Praktiska saker kring anmälan:
Linda Söderqvist
This is a mailto link

Uppdaterad: 29 JAN 2020 10:33 Skribent: Linda Söderqvist
Epost: Adressen Gömd