Hem / Träning och tester

Träning och tester

Behöver du utveckla styrka, spänst, uthållighet, snabbhet, koordination, smidighet eller något annat? Välkommen till Bosön, Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum. En självklar mötesplats för idrottsintresserade. Från ung till gammal, motionär till elit, individ till grupp eller lag.  

Bosöns träningsanläggning har gott om plats för löpning, styrketräning, redskap för kreativ och lekfull träning och annat som hjälper dig att bygga framgång. Träningsanläggningen har även ett stort utbud av fria, bokningsbara idrottsytor anpassat för olika typer av prestationsutvecklande och idrottsövergripande träning, både inomhus och utomhus. Exempelvis den nyrenoverade Framgångshallen med flera olika slags ytor samt Vinnarhallen, som bland annat rymmer en fullstor fotbollsplan inomhus och ett motionsspår.

Som privatperson, förening eller företag är du också välkommen att ta del av ett utbud som tidigare varit exklusivt för svensk elit- och landslagsidrott. Köp ditt träningskort här.

Under kvartal ett 2020 kommer det utöver träning att börja lanseras en meny bestående av tester i vårt fyslabb, träningsrådgivning, utbildningar och workshops. 

 

  

Det nya labbet – Riksidrottsförbundets laboratorium för prestationsutveckling - som öppnar i början av 2020 kommer att inrymma fyra rum med olika funktioner. Ett styrkerum för kraftmätning, ett aerobt rum för i huvudsak syreupptagningstester, ett biomekaniskt rum för 3D-analyser av rörelser och ett klimatrum för träning och anpassning till varmare klimat, högre altitud och luftfuktighet. Labbet flyttas upp en våning för att synliggöras men också för att labb och träningsytor tillsammans ska kunna skapa en mer prestationsutvecklande och inspirerande miljö.

 

Den nya hallen, Framgångshallen, som öppnade i början av september 2019, har fokus på idrottsövergripande prestationsutvecklande träning med gott om plats för löpning, styrketräning, fria bokningsbara ytor med redskap för kreativ och lekfull träning. 

Välkomment till Bosön! Tillsammans bygger vi framgång.