Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer

För att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets bidrag till anläggningar och idrottsmiljöer. Om din förening är medlem i Riksidrottsförbundet kan du söka bidrag och det gör du i IdrottOnline. Vi behandlar ansökningarna löpande.
  • Uppdaterad: 2018-04-27 15:52
På nedanstående länk kan du läsa vad som gäller för att söka medel. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Kjell Augustsson på telefon 010-476 50 01 eller Johan Råsbrink på telefon 010-476 50 70.

Du ansöker om bidrag i IdrottOnline genom att logga in på din förenings webbsida och klicka på hänglåset på startsidan. Därefter klickar du på fliken "Idrottsmedel".

Ansökningarna handläggs av respektive Distriktidrottsförbund.

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer och därför avsätter

Riksidrottsförbundet årligen medel till ett anläggnings- och idrottsmiljöbidrag.  Läs mer om Idrottslyftet.
Det finns också andra bidrag att söka för anläggningar och idrottsmiljöer. Hos Allmänna Arvsfonden och Boverket finns bidrag till ny verksamhet, anpassning av anläggningar, lokaler för funktionshindrade samt samlingslokaler.

Här kan du läsa mer om bidrag från Allmänna arvsfonden.

Exempel på projekt

Under de fem år som Riksidrottsförbundet har delat ut bidrag till anläggningar och idrottsmiljöer har över 1 000 projekt beviljats stöd.

Totalt har vi delat ut cirka 300 miljoner kronor – pengar som har växlats upp av medfinansiärer, till exempel kommuner, Allmänna Arvsfonden och Boverket - till 2,3 miljarder kronor.

Vill du spara enerig och miljö och är en idrottsförening i Linköping kan du kontakta Per Sjöström, energi- och klimatrådgivare på Linköpings kommun. Läs mer om detta här.

Kontaktperson

Kjell Augustsson
tel 010-476 50 01

This is a mailto link

Kontaktperson

Johan Råsbrink
010-476 50 70

This is a mailto link

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 010-476 50 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss