Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pontus Gyllensten

"Tessan" visade kanonform och fick pris som Stockholms främste

2011-10-15 14:28

När World Cup-simningarna kom till Eriksdalsbadet fick Stockholms Idrottsförbund äntligen chansen att ge Therese Alshammar priset som Stockholms främste idrottare 2010. ”Tessan” glänste den första tävlingsdagen med två klara segrar och var oväntat snabb i bassängen. – Jätteroligt att få priset och en fin gest att pengarna (10 000 kronor) går till min klubb Täby sim.
  • Skapad: 15 OKT 2011 14:28

Som vanligt var det bra stämning i Eriksdalsbadet med många svenska fans på plats. Publiken skulle inte bli besviken. Stockholmssimmarna Sarah Sjöström, Stefan Nystrand och Therese Alshammar fick alla stå högst upp på prispallen innan första finalpasset var slut.

Sjöström satte nytt svenskt rekord på 200 meter och Alshammar såg riktigt vass ut trots att det var första kortbanetävlingen för säsongen. På 50 meter frisim slog hon till med 23,80 – en tid hon inte var i närheten av förra säsongen då hon vann hela World Cup.
– Jag är väldigt nöjd, jag var förvånansvärt snabb. Man är alltid lite osäker när man inte tävlat på länge, säger Therese Alshammar.

 Worldcupsarahochtessan

Therese Alshammar och Sarah Sjöström innan 100 meter fjäril som Alshammar vann.

Efter sitt sista lopp fick hon ta emot priset som Stockholms främste idrottare 2010. Priset delades ut av Cinnika Beiming, förbundschef på Stockholms Idrottsförbund och Anders Blomberg från Sportjournalisternas Klubb Stockholm.
– Jätteroligt att få priset. Det är en fin gest att Täby får pengarna. Jag hoppas att de blir glada, säger Therese Alshammar.

worldcuptessan

Alshammar visade kanonform trots att det var kortbanesäsongens första tävlingspass.

Trots att det nästan är ett år kvar till OS är det redan mycket fokus på tävlingarna i London nästa sommar. ”Tessan” som vann guld på OS-distansen 50 meter frisim i VM i somras är ett av Stockholms största OS-guldhopp.
– Det är bra att ha med sig den framgången. Men det spelar ingen roll i London. Alla har siktet på OS och det är långt kvar dit.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss