Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Maja Reichard fick motta priset som Stockholms främste och folkets jubel

27 AUG 2013 17:03
Inför storpublik på ett soligt Slottsbacken fick Maja Reichard ta emot priset som Stockholms främste idrottare 2012 samtidigt som VM-deltävlingen i Triathlon pågick. – Det är alltid roligt att uppleva folkets jubel. Man blir glad inombords och inser att man gjort något riktigt bra, säger Maja Reichard.
 • Skapad: 27 AUG 2013 17:03

 • Lisa Norden2
 • Maja Reichard
 • majautdelning
 • triathlon
 • triathlon2
 • triathlon3

I februari blev hon utsedd till Stockholms främste idrottare av Stockholms Idrottsförbund och Sportjournalisternas Klubb i Stockholm. Trots att det är ett år sedan hon satte sitt världsrekord på 100 meter bröstsim och vann Paralympicsguld i London har hon starka minnen från loppet. Känslorna förstärktes när hon fick motta folkets jubel på Slottsbacken.
– Jag blir varm i hjärtat och ryser när folk gläds med en. Nu återupplever jag lyckoruset från London igen säger hon.

Här är alla vinnarna av priset Stockholms främste idrottare sedan starten 1976.

Maja Reichard som varit synskadad hela livet var 13 år när synen började försämras ordentligt. Sedan tre år tillbaka kan hon bara se skillnad på ljus och mörker.
– Hade jag inte haft simningen kanske jag hade deppat ihop.  Att veta hur mycket man går miste om som man inte kan göra när man tappar synen. Genom simningen har jag kommit ut och rest. Den har gjort mig självständig och fått mig att inse vad jag kan göra. Simningen har hjälpt mig framåt och fått mig att lära känna min kropp, sade Maja Reichard när hon fick veta att hon vunnit priset i februari.

Nyligen kom hon hem från ännu en resa som få får uppleva. Med sig hade hon fyra medaljer varav ett VM-guld på ny världsrekordtid från VM i Montreal.
– Jag är klart mycket bättre nu än jag var under tävlingarna i London. Men jag har fortfarande mycket kvar att ge, säger hon.
Maja Reichard var väldigt imponerad över tävlingarna och arrangemanget runt Slottet.
– Det var mycket mer positivt än jag förväntat mig. Extremt mycket folk och glädje. Vi stod nere vi starten och hörde hur folk hejade på Lisa Nordén. Normalt tävlar jag själv. Att vara på plats som åskådare var en helt annan upplevelse. 

Prissumman på 10 000 kronor tillfaller Nacka HI som Maja Reichard simmade för under Paralympics.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss