Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

 • MY2Foto: Pontus Gyllensten
 • MY6Foto: Pontus Gyllensten
 • MY3Foto: Pontus Gyllensten
 • MY9Foto: Pontus Gyllensten
 • MY7Foto: Pontus Gyllensten
 • MY4Foto: Pontus Gyllensten
 • MY5Foto: Pontus Gyllensten
 • MY12Foto: Pontus Gyllensten
 • MY14Foto: Pontus Gyllensten
 • MY13Foto: Pontus Gyllensten
 • MY8Foto: Pontus Gyllensten
 • MY10Foto: Pontus Gyllensten

MY Sports lockade tusentals ungdomar varje dag till Stockholmsmässan

2015-01-07 15:07

Årets MY Sports blev en besökssuccé och lockade besökare som ville prova på nya idrotter från hela Stockholmsdistriktet. - MY-mässan ger Stockholmsidrotten en unik möjlighet att tillsammans med våra SDF och föreningar möta målgrupper som vi vanligtvis inte träffar, säger Henric Hedberg, ordförande i Stockholm Games AB som driver MY-mässan och ledamot i Stockholmsidrottens styrelse.
 • Skapad: 07 JAN 2015 15:07

Som vanligt är det ett sorl som möter besökaren som kliver in på Stockholmsmässan. Det som skiljer mot många andra mässor är att medelåldern på besökaren är betydligt lägre.

Kulturen har fått en viktigare roll på MY-mässan sedan ett par år tillbaka – det är allt från konserter med tonårsidoler som Anton Ewald till Cosplay.

Men det är fortfarande idrottsdelen som lockar flest aktörer och besökare. I år var det 23 idrotter på plats och det var bra tryck i alla montrar för att prova på olika idrotter.

 - MY-mässan ger Stockholmsidrotten en unik möjlighet att tillsammans med våra SDF och föreningar möta målgrupper som vi vanligtvis inte träffar. Det ger oss en chans att både förnya och befästa idrottsrörelsens viktiga roll i samhället och för dess medborgare, säger Henric Hedberg.

Ängby fäktning stod för prova på-verksamheten för fäktning. Bara under de två första dagarna var det över 100 barn som besökte montern.

En av dem var Nils Apelgren, 13 år. Han var på plats med sin mamma Marie Apelgren.

– Vi kom hit för att prova på lite smalare idrotter. Fotboll är inte riktigt hans grej, säger Marie medan hon tittar på när sonen får instruktioner inför sin fäktningsdebut.

Vill du börja idrotta? >>> Klicka på länken för att hitta en förening som ligger nära dig.

– När vi vill nå kulturungdomar tycker jag att det är jättebra att fäktningen är här. Den idrotten finns i alla former och även i kulturen som i filmer. Det är något som intresserar ungdomar i dag, säger Henric Hedberg.

När Nils Apelgren, som tidigare hållit på med fotboll och friidrott, tog av sig hjälmen efter sitt första fäktningspass var han nöjd. Men det var en annan idrott han fastnade speciellt mycket för.

– Cricket tyckte jag var roligt. Där har jag fyllt i en lapp att jag är intresserad av att börja i en förening, säger Nils.

Alexander Cinierka, tränare i Ängby fäktklubb, berättar att de haft fullt med barn under hela mässan.

– Det är inte så lätt om man vill prova på fäktning i Stockholm. Vi har haft massor med barn och ungdomar som besökt oss. Den här mässan är perfekt på det sättet.

Alexander har varit tränare i Ängby fäktklubb i fyra år och han märker att intresset för hans idrott ökar.

– De senaste åren har vi fördubblat antalet medlemmar. Vi har också ett samarbete med Idrottslyftet där vi är ute i skolorna och visar upp vår idrott. Det har gett väldigt mycket. Det här konceptet på MY påminner en del om de temadagar vi har i skolorna. 

 

MY15

Alexander Cinierka, tränare i Ängby fäktklubb, hade fullt upp alla fyra dagar på MY.

– Aktörerna är mycket positivare mot föregående år och det är väldigt viktigt att de är nöjda. De är ju här för att locka fler till sin idrott och gillar de konceptet så är det bingo, säger Gunnar Svensson, ansvarig för MY-mässan som berättar att årets mässa lockade 25 procent fler än förra årets:

– Då hade vi 6 000 unika besökare. I år landar vi på cirka 8 000.

Cilla Tungström, ledamot i styrelsen för MY och Stockholmsidrotten:

 – Jag tycker det är mycket mer barn och ungdomar här mot föregående år. Framför allt på idrottssidan och aktörerna hade mycket roligare prova på-aktiviteter i år, säger hon.

 

Se filmer från MY-mässan på MY:s Facebooksida här >>>.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss