Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sofia Swartz (SISU Blekinge)

Idrott i Mellanstaden bjuder in till fotbollsfest

2018-06-14 21:13
Blekinge Idrottsförbund, genom sin satsning ”Idrott i Mellanstaden”, bjuder in till fotbollsfest i Kungsmarken på måndag 18 juni.
  • Uppdaterad: 2018-06-14 21:13

På måndag spelar Sverige sin premiär i fotbolls-VM. Klockan 14:00 börjar matchen och Sydkorea står för motståndet.

Blekinge Idrottsförbund, genom sin satsning ”Idrott i Mellanstaden”, bjuder in till fotbollsfest i Kungsmarken.

Vid Kulan-planen (på gården mellan B- och C-huset) kommer det att finnas tält med storbildsskärm, svenska flaggor och servering.

I bred samverkan med Hyresgästföreningen, Mellanstadens Folkets Hus och Park, Victoria Park och Karlskronahem är förhoppningen att locka många fotbollsintresserade både i området och utanför.

Från 16:30 kommer fotbollsturneringen att köra igång, där det finns plats för tio lag á sju spelare, i åldrarna 12-16 år. Anmälan görs på plats från 12:00.

- Festen är inte bara för de som bor i Mellanstaden, det är för alla som vill umgås under trevliga former. Ett perfekt tillfälle att uppleva Kungsmarken, som man kanske annars bara läser eller hör talas om, säger Olof Ljungberg på Blekinge Idrottsförbund.

Efter Sveriges match kommer nästa match att äga rum; Karlskronapolisen mot alla barn och unga som vill försöka slå en tunnel på några ur laget som spelar polis-SM i höst.

- Vi tycker att det är ett bra sätt att möta ungdomar i området. Det visar att bakom uniformen är vi både människor och fotbollsspelare, säger gruppchefen Peter Grudemark vid Polisen.

Mellanstadens Folkets Hus kommer att stå för servering och ansiktsmålning för alla barn.

- Det känns kanonbra att kunna blanda kultur och idrott till en riktig fest, säger Rebecca Johansson, verksamhetsledare på Mellanstadens Folkets Hus och Park.

Kontakt:
Olof Ljungberg, Blekinge Idrottsförbund, 0733-600 999

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455 - 36 76 50
Fax: 0455-36 76 69
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss